Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2009 - Anul XIV, nr. 168 (4154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei arestări după o anchetă privind traficul de ovule

Instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus, luni, arestarea preventivă pentru 30 de zile a trei persoane reţinute în cadrul anchetei privind traficul de ovule.
Astfel, judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus emiterea de mandate arestare preventivă pentru medicul specialist ginecolog şi şef al clinicii Sabyc, Harry Mironescu, pentru fiul acestuia Yair Miron şi pentru Cecilia Borza, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.
Cei trei au declarat recurs în sala de judecată împotriva acestei decizii.
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a informat, luni, într-un comunicat, că embrionii care urmau a fi implantaţi celor 30 de persoane pregătite pentru realizarea fertilizării in vitro, găsite în clinica Sabyc din Capitală, în timpul descinderilor de duminică, au fost obţinuţi în cadrul clinicii ca urmare a fertilizării ovocitelor prelevate, contra cost, de la donatoare, în perioada săptămânilor anterioare şi fără a exista acordul Agenţiei Naţionale pentru Transplant privind acreditarea acestei activităţi.
Potrivit DIICOT, Harry Mironescu, în calitate de medic specialist ginecolog şi conducător "de facto" al clinicii Sabyc din Capitală, "a pus bazele unei activităţi infracţionale în scopul obţinerii de sume consistente de bani, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană în scop terapeutic".
În realizarea activităţii infracţionale, Harry a beneficiat de sprijinul nemijlocit al fiului său, Yair Miron, în calitate de asociat unic al clinicii private, precum şi de conexiunile pe care le avea cu medici din Israel, specialişti în aplicarea tehnicilor de reproducere asistată, numiţii L. Natan, Z. Genia, precum şi cu alte persoane, se precizează în comunicatul DIICOT.
Despre Cecilia Borzea, procurorii DIICOT arată că aceasta îndeplinea formalităţile ce presupuneau asigurarea cazării medicilor, beneficiarilor tehnicilor de fertilizare in vitro (FIV) şi racola direct sau prin persoane interpuse tinere dispuse să fie supuse tratamentului de stimulare ovariană şi prelevare de ovocite.
"Grupul infracţional astfel constituit avea drept scop pe de o parte identificarea unor cupluri, din străinătate, dornice de a fi beneficiarele tehnicii de reproducere umană asistată din cauza dificultăţilor de a procrea pe cale naturală, iar pe de alta parte racolarea unor persoane de origine română, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani care, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 800 şi 1.000 lei, consimţeau să doneze ovocitele necesare realizării tehnicii de fertilizare «in vitro» şi, implicit, să se supună procedurii medicale ce implică stimularea ovariană pe cale artificială şi recoltarea ovocitelor", potrivit documentului citat.
Anchetatorii mai arată că, pe parcursul activităţii infracţionale, la grup au mai aderat şi alte persoane, iar faţă de 22 dintre acestea procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.
Faţă de L. Natan şi Z Genia, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara, în timp ce toate celelalte persoane puse sub învinuire urmează să fie cercetate în stare de libertate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei arestări după o anchetă privind traficul de ovule.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei arestări după o anchetă privind traficul de ovule0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei