Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Direcţiile de muncă ar putea fi desfiinţate, atribuţiile urmând să fie preluate de alte instituţii

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale (ANPS), Viorel Alexandru, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că agenţiile judeţene din subordine ar putea prelua o parte din atribuţiile direcţiilor de muncă, care ar putea fi desfiinţate, restul atribuţiilor revenind altor instituţii.
Viorel Alexandru a precizat că până în prezent nu a fost luată o decizie privind reorganizarea agenţiilor judeţene din subordinea ANPS deşi a fost făcută o analiză privind posibilitatea comasării unor servicii deconcentrate din subordinea Ministerului Muncii.
"S-au făcut nişte analize, înainte de venirea mea la conducerea ANPS, întrucât există cinci servicii deconcentrate ale Ministerului Muncii în judeţe, în principiu cu obiect de activitate bine definit. Deocamdată nu ştiu variantele luate în discuţie, dar am înţeles că una dintre variante este ca agenţiile judeţene de prestaţii sociale să preia o parte dintre atribuţiile direcţiilor de muncă, urmând ca restul atribuţiilor să fie preluate de către alte instituţii", a declarat Viorel Alexandru.
El a explicat că majoritatea atribuţiilor pe care direcţiile de muncă le aveau în privinţa prestaţiilor sociale au fost preluate deja prin înfiinţarea ANPS.
Agenţiile subordonate Ministerului Dezvoltării vor fi comasate într-o singură instituţie, aceeaşi procedură urmând să fie aplicată în cazul filialelor Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale, propuse pentru comasare cu direcţiile judeţene de muncă, pentru a elimina suprapunerea atribuţiilor.
În procesul de comasare vor fi incluse şi numeroasele agenţii din domeniul mediului, precum Garda de Mediu şi Direcţiile Apelor, precum şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei.
Aceste variante pentru reducerea numărului de agenţii guvernamentale au fost analizate în şedinţa de miercuri a Guvernului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.
Premierul Emil Boc a anunţat, la începutul lunii iulie, că numărul agenţiilor guvernamentale va fi redus, în termen de două săptămâni, cu 50% raportat la numărul actual, prin desfiinţare sau comasare, cu excepţia structurilor înfiinţate în urma negocierilor cu Uniunea Europeană.
Premierul a precizat atunci că agenţiile desfiinţate sau comasate vor fi stabilite prin discuţii între miniştri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţiile de muncă ar putea fi desfiinţate, atribuţiile urmând să fie preluate de alte instituţii.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Direcţiile de muncă ar putea fi desfiinţate, atribuţiile urmând să fie preluate de alte instituţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei