Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2009 - Anul XIV, nr. 162 (4148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe 27 iulie

Sesiune extraordinară pentru cazurile Ridzi şi Sterling-Tăriceanu

Biroul Permanent al Camerei a decis, ieri, organizarea unei sesiuni extraordinare, pe 27 iulie, care să cuprindă două şedinţe de plen în care să fie dezbătute, printre altele, raporturile în cazurile Ridzi şi Sterling-Tăriceanu.
Secretarul Camerei, Dumitru Pardău a precizat, ieri, după şedinţa BP, că după ce plenul Camerei se va pronunţa asupra celor două rapoarte ale comisiilor de anchetă, va fi sesizată comisia juridică pentru cazul începerii urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi şi a lui Călin Popescu Tăriceanu.
El a spus că pe 27 iulie, la ora 16.00, va avea loc şedinţa Camerei Deputaţilor privind raportul comisiei de anchetă în cazul Sterling, iar la ora 18.00 se va desfăşura şedinţa privind raportul comisiei de anchetă în cazul Ridzi.
După ce plenul Camerei va elabora cele două hotărâri privind cazurile Sterling şi Ridzi, se va discuta despre procedura care va fi urmată privind începerea urmăririi penale a celor doi demnitari, a adăugat Pardău.
"După ce cele două rapoarte vor fi dezbătute de Camera Deputaţilor, urmează să fie sesizată comisia juridică în privinţa urmăririi penale. Este vorba despre interpretări procedurale. În prima fază se dezbat raporatele şi apoi se va hotărî în privinţa începerii urmăririi penale a celor doi", a explicat Dumitru Pardău.
El a adăugat că Biroul Permanent a decis ca până la 1 septembrie cele două cazuri să fie finalizate. Întrebat ce se va întâmpla dacă rapoartele comisiilor de anchetă vor fi respinse de plen, Pardău a spus că "procedural, lucrurile sunt interpretabile".
Viceliderul grupului PSD Aura Vasile a explicat că, din punct de vedere procedural, trebuie ca, mai întâi, plenul Camerei să se pronunţe asupra celor două rapoarte ale comisiilor de anchetă pentru ca hotărârile în aceste cazuri să se publice în Monitorul Oficial, iar, mai apoi, să existe o bază de discuţie privind începerea urmăririi penale. Ea a spus că, din acest motiv, comisia juridică va fi sesizată după votul asupra rapoartelor comisiilor de anchetă.
Ea a mai spus că deputaţii se vor exprima prin vot deschis în cazul rapoartelor comisiilor de anchetă şi prin vot secret în cazul începerii urmăririi penale. "În şedinţa Biroului Permanent s-a decis ca până la 1 septembrie toate rapoartele, discuţiile şi sesizările comisiei juridice să fie trecute de plenul Camerei Deputaţilor. Probalil, că va mai fi încă o sesiune extraordinară", a adăugat Aura Vasile.

 

Deciziile comisiilor în cazurile Ridzi şi Sterling

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Tineretului Monica Iacob Ridzi a propus, joi, premierului revocarea acesteia din funcţie şi cercetarea pentru delapidare şi abuz în serviciu, o anchetă a ANAF, şi sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului". PDL a depus un punct de vedere separat.
Subcomisia parlamentară de anchetă în cazul Sterling a aprobat, în urmă cu zece zile, cu 13 voturi "pentru" şi trei abţineri, raportul în care se stabileşte termenul de 60 de zile de la aprobarea acestuia de către plen pentru ca Guvernul să decidă dacă reziliază sau renegociază contractul cu firma Sterling. PNL a apreciat că Raportul Sterling este "pur politic" şi a depus opinie separată la acest document.
Totodată, PDL a cerut acordul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling.
Preşedintele Camerei Roberta Anastase a anunţat, vineri, că va solicita o sesiune extraordinară, pentru discutarea raportului Comisiei Ridzi şi a cererii de urmărire penală a acesteia, precum şi a raportului Sterling şi a cererii de urmărire penală a fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune extraordinară pentru cazurile Ridzi şi Sterling-Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune extraordinară pentru cazurile Ridzi şi Sterling-Tăriceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei