Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şedinţele de judecată la nivel naţional, suspendate zilnic trei ore

Şedinţele de judecată de la toate instanţele din ţară vor fi suspendate, începând de astăzi, pe durată nedeterminată, acţiunile urmând să aibă loc zilnic, timp de trei ore, cu începere cel mai probabil de la ora 9.00, a declarat, ieri, vicepreşedintele UNJR, Dragoş Călin.
Vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) a precizat că acest demers va continua fără un termen anume, arătând că "forma de protest va înceta în momentul în care puterea Executivă şi cea Legislativă, sub aspectul Statutului de judecător, va adopta măsurile pe care asociaţiile profesionale le vor considera necesare".
Dragoş Călin a arătat că judecătorii nu sunt interesaţi în mod exclusiv de chestiunea salarială, ci şi de cele legate de volumul de muncă, de legislaţia incoerentă, precum şi de multe aspecte privind condamnările României la CEDO. Referitor la acest ultim aspect, Călin a spus că, în peste 95% din cazuri, culpa nu este a judecătorului, ci a puterii legislative, indicând în acest sens un studiu al UNJR care va fi curând dat publicităţii.
Reprezentanţi ai unor organizaţii ale magistraţilor, precum şi mai mulţi judecători au analizat, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, situaţia creată în urma actului administrativ de retragere a sporului de 50% pentru magistraţi. La discuţii au participat preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dragoş Călin, preşedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Neacşu, precum şi judecători de la instanţele bucureştene.
Discuţiile au avut loc cu uşile închise, nefiind publice.
Şedinţele de judecată au fost suspendate, temporar, în ultimele două zile, la mai multe instanţe bucureştene şi din ţară, magistraţii fiind nemulţumiţi de actul administrativ al Ministerului Justiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţele de judecată la nivel naţional, suspendate zilnic trei ore.
 Vizualizări articol: 308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şedinţele de judecată la nivel naţional, suspendate zilnic trei ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei