Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Monica Ridzi: Consider că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea sa şi a ţinut să precizeze că vrea să vadă dacă oameni din subordinea sa au greşit, pentru că nu îşi va asuma vina nimănui.

"Consider că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea. Consider că ar fi în acest moment o recunoaştere a unei vini, a unei fapte penale. (..) Eu ştiu un singur lucru, că nu trebuie să fugi de răspundere, că nu este normal să fugi şi să te ascunzi. Am considerat că dacă demisionam, fugeam de răspundere", a spus Ridzi.

Ea a ţinut să precizeze că are mari îndoieli şi semne de întrebare privind modul în care s-au derulat contractele pentru Ziua Tineretului şi că a avut momente, după declanşarea scandalului, în care a avut senzaţia că "a fost trasă pe sfoară".

"Şi eu vreau să ştiu cum au cheltuit banii acele firme, am serioase semne de întrebare în ceea ce priveşte modul în care au lucrat oamenii pe care îi am în minister şi care au gestionat aceste lucruri (..) Vreau să văd ce spune Garda Financiară, DNA-ul. (..) Vreau să văd dacă sunt oameni în subordinea mea care au greşit, nu vreau să îmi asum vina nici unui om din subordine, pentru că nu mi se pare normală o astfel de atitudine", a comentat ministrul.

Ministrul a mai spus că la începutul săptămânii viitoare va fi finalizat auditul pe care l-a cerut la minister, pe tema finanţărilor evenimentelor din cadrul Zilei Tineretului şi a arătat că are sentimentul că lucrurile au fost "intenţionat făcute neclar" în privinţa contractelor, pentru că, dacă ar fi fost făcute clar stipulate în anexe sau în contract, nu s-ar fi ajuns în situaţia în care să se vorbească de "nu ştiu ce sumă dată pentru o scenă".

De altfel, Ridzi a explicat că în acest moment lucrează la minister cu oameni pe care i-a preluat, mai mult de jumătate din cei care s-au ocupat de această acţiune fiind oameni "vechi" din minister.

Ea a mai arătat că este convinsă de faptul că scandalul în care este implicată nu este legat de faptul că acolo s-a întâmplat ceva ilegal, miza fiind în altă parte.

"Este foarte clar că este vorba de altceva. Credeţi că sunt singura ţintă, că nu vor urma alţi miniştri, credeţi că nu vor fi atacate şi alte persoane? Miza este undeva în altă parte", a precizat Ridzi.

Ridzi a menţionat că, dacă considera că a greşit cu ceva şi poate fi acuzată de fapte de corupţie, că a făcut ceva ilegal, pleca din prima zi în care acest scandal a început.

Ridzi a mai declarat că ştirea privind demisia sa din funcţie s-a făcut cu intenţie şi cei care au lansat acest zvon au dorit să mai ţină în viaţă subiectul "Ridzi" o zi sau două, fără a o întreba şi pe ea.

"Caragiale e puţin spus", a caracterizat Ridzi ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, precizând că, vineri, în timp ce se afla la sediul PDL, a văzut că şi-ar fi dat demisia, ceea ce nu este adevărat.

"Nu este nimic adevărat din ceea ce s-a spus la televizor dar prefer să nu mai comentez, le accept ca atare aceste ştiri care apar. Eram la partid, cu doamna care se ocupă cu partea de imagine şi am văzut că am demisionat, deşi nu am primit niciun telefon înainte de a apărea această ştire, au început să sune după ce a apărut ştirea", a spus ministrul Tineretului, considerând drept "inadmisibil" să apară o astfel de ştire fără să fie întrebată, la partid sau la minister

Ridzi a arătat că s-a întrebat de multe ori "cine este Monica să merite atâta atenţie, resurse materiale şi financiare pentru a menţine acest subiect viu timp de 3-4 săptămâni”, şi a afirmat că „un demers jurnalistic început corect s-a transmiformat într-un atac virulent la adresa sa".

"Cu siguranţă am greşit pentru că nu am ştiut cum să comunic", a mărturisit ministrul Tineretului, precizând că marea sa greşeală a fost că nu a explicat fiecărei persoane în parte despre toate suspiciunile legate de acţiunea Ziua Tineretului.

Ea a explicat că nu a făcut acest lucru "din teamă de a nu îi fi interpretate greşit cuvintele".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monica Ridzi: Consider că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Monica Ridzi: Consider că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei