Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iul 2009 - Anul XIV, nr. 154 (4140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APIA va plăti fermierilor 115 mil. lei pentru îmbunătăţirea calităţii produselor de origine animală

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) va plăti fermierilor 115,6 milioane de lei din fonduri de la bugetul de stat pentru ajutoarele de stat destinate sectorului zootehnic, cu scopul îmbunătăţirii calităţii produselor, şi 6,3 milioane de lei pentru achiziţionarea de material săditor.
"Suma de 115,6 milioane de lei reprezintă fondurile destinate sectorului zootehnic, aferente solicitărilor depuse de beneficiari pentru luna aprilie şi mai (...), aceştia solicitând ajutor financiar în vederea îmbunătăţirii calităţii produselor de origine animală, precum şi pentru susţinerea măsurilor de producere şi comercializare a produselor apicole", se arată într-un comunicat al APIA.
Astfel, fermierii primesc între 100 lei şi 120 de lei pe carcasă pentru porcii pe care îi abatorizează, în funcţie de calitatea acestora. În cazul bovinelor abatorizate, crescătorii primesc 100 de lei pe carcasă.
Totodată, pentru scroafele de rasă din fermele comerciale aflate la prima fătare, agricultorii primesc 150 de lei pentru fiecare animal. Fermierii mai primesc 1,6 lei pentru puii broiler abatorizaţi şi 5 bani pe bucată pentru ouă de consum.
În cazul îmbunătăţirii calităţii producţiei de miere prin susţinerea familiilor de albine, apicultorii primesc 20 de lei pentru fiecare familie de albine.
Suma de 6,3 milioane de lei este destinată producătorilor agricoli care au solicitat sprijin financiar pentru achiziţionarea de material săditor, care fie comercializează, fie utilizează sămânţa şi materialul săditor, în vederea multiplicării sau pentru producţia de consum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APIA va plăti fermierilor 115 mil. lei pentru îmbunătăţirea calităţii produselor de origine animală.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APIA va plăti fermierilor 115 mil. lei pentru îmbunătăţirea calităţii produselor de origine animală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei