Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 560 de olimpici vor intra la facultate în 2009 fără concurs

Peste 560 de olimpici vor fi admişi în 2009 în instituţiile de învăţământ superior fără concurs, cei mai mulţi, adică 81, provenind de la disciplina muzică, urmaţi de alţi 42 de la disciplina tehnologii profilul tehnic şi 41 de la disciplina germană modernă, informează Ministrul Educaţiei.
MECI a postat pe site-ul instituţiei lista absolvenţilor de liceu, promoţia 2009, premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale, care pot participa la admiterea fără examen în învăţământul superior, în conformitate cu Legea Învăţământului 84/1995. Astfel, 563 de absolvenţii ai claselor a XII-a intră în anul întâi la facultate fără nici un concurs de admitere, ci doar pe baza rezultatelor foarte bune la olimpiade. Domeniile din care provin olimpicii sunt foarte diverse, cuprinzând aproape toată paleta de discipline din preuniversitar.
Este vorba despre muzică, unde sunt 81 de olimpici, tehnologii-profil tehnic 42, germană modernă - 41, tehnologii, resurse umane şi protecţia mediului -33, coregrafie - 25, mecanică - 24, profil servicii - 23, ştiinţele pielăriei şi textile - 21, dar şi de la actorie - 12, disciplina dogmatică şi istoria BOR - 11, rusa modernă -10, arhitectură şi pictură monumentală câte 6 candidaţi, design ambiental - trei şi chiar unul pentru astronomie.
Această iniţiativă a Ministerului Educaţiei datează din 2002 şi simbolizează recunoaşterea performanţelor elevilor olimpici .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 560 de olimpici vor intra la facultate în 2009 fără concurs.
 Vizualizări articol: 215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 560 de olimpici vor intra la facultate în 2009 fără concurs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei