Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iun 2009 - Anul XIV, nr. 142 (4128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pedeapsa minimă cu închisoarea pentru alba-neagra sau curse auto, redusă de la doi ani la un an

Pedeapsa minimă cu închisoarea pentru persoanele care organizează jocuri tip alba-neagra, lupte de câini şi cocoşi sau curse auto, va fi redusă de la doi ani la un an, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă.
Conform legii actuale, persoanele care organizează astfel de evenimente sunt sancţionate cu închisoare de la doi la cinci ani sau cu amendă.
Potrivit ordonanţei, va fi considerată infracţiune şi se va sancţiona cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă şi organizarea de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip Internet sau Intranet, precum şi prin intermediul altor sisteme de comunicaţii (sisteme de telefonie fixă sau mobilă) sau asimilate acestora, ca şi prin intermediul reţelelor de televiziune sau radio.
În înţelesul ordonanţei, nu constituie organizare de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip Internet sau Intranet, precum şi prin intermediul altor sisteme de comunicaţii (sisteme de telefonie fixă sau mobilă) sau asimilate acestora, dacă sunt îndeplinite cumulativ o serie de condiţii, respectiv activităţile se desfăşoară de către organizatorii de jocuri de noroc pe baza regulamentelor de joc aprobate, iar sistemele de comunicare sunt utilizate strict de organizatori în vederea exploatării jocurilor de noroc pentru care au fost autorizaţi sau facilitează numai comunicarea între organizator şi participanţi.
În categoria infracţiunilor şi contravenţiilor este inclusă, conform actului normativ, şi organizarea de pariuri bazate pe rezultatele unor concursuri clandestine, precum lupte de câini, lupte de cocoşi, curse auto, organizarea de jocuri tip alba-neagra în scopul obţinerii unor venituri, ale căror rezultate pot fi influenţate prin dexteritatea organizatorului de joc, a mânuitorului mijloacelor de joc, cum ar fi cărţi de joc, "cauciucuri cu timbre, capace cu boabe de cereale, capace cu bilă", precum şi organizarea de jocuri de bingo, în baza aceleiaşi autorizaţii de exploatare a jocurilor de noroc, în mai mult de o unitate.
Aceeaşi pedeapsă va fi aplicată şi pentru "organizarea de jocuri-concurs cu câştiguri de orice fel prin intermediul liniilor telefonice sau al altor sisteme de telecomunicaţie, televiziune sau radio prin care se condiţionează obţinerea unor avantaje materiale ca rezultat al răspunsurilor formulate la întrebări de cultură generală, inteligenţă sau perspicacitate şi care presupun o taxă de participare", se arată în document.
Cu închisoare de la doi la şapte ani sau cu amendă vor fi sancţionate persoanele care organizarea şi desfăşoară jocuri sau activităţi, indiferent de denumirea lor, prin care se propune unor persoane să depună sau să colecteze bani ori să se înscrie pe o listă, făcându-le să spere câştiguri financiare rezultate din creşterea numărului de persoane recrutate sau înscrise, indiferent cum se realizează această colectare sau înscriere pe liste.
Potrivit legii actuale, pedeapsa pentru astfel de infracţiuni era închisoarea de la doi la şase ani sau amendă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsa minimă cu închisoarea pentru alba-neagra sau curse auto, redusă de la doi ani la un an.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedeapsa minimă cu închisoarea pentru alba-neagra sau curse auto, redusă de la doi ani la un an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei