Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesorii ameninţă cu boicotarea bacalaureatului

Profesorii nu acceptă oferta Ministerului Educaţiei privind plata pentru activitatea desfăşurată în timpul examenului de bacalaureat, iar sindicaliştii aşteaptă noi discuţii cu ministrul Ecaterina Andronescu, în cazul nerezolvării problemei banilor ameninţând cu boicotarea examenului.
Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a declarat, ieri, că sindicaliştii sunt dispuşi să discute, în continuare, cu ministrul Ecaterina Andronescu şi speră să fie găsită o soluţie între oferta ministerului şi cea a sindicaliştilor, deoarece, altfel, profesorii nu se vor prezenta la examenul de bacalaureat.
"Nu putem accepta oferta ministerului, este mult prea mică. Profesorii care au aflat de ea au spus că nu se vor prezenta la bac. Sperăm să nu se ajungă în situaţia de blocare a examenului", a spus Ciosu.
Sindicaliştii au dat câteva exemple cu privire la oferta MECI. Astfel, preşedintele de comisie ar avea 800 de lei, faţă de 1.150 în 2008.
Pentru fiecare lucrare corectată, un profesor primea, în 2008, 7,5 lei, iar acum ar putea primi patru lei, iar la examenele orale, pentru fiecare copil examinat, suma ar scădea de la 4,7 la doi lei impozabili.
Cele mai afectate categorii de aceste reduceri sunt suplinitorii şi evaluatorii a căror indemnizaţie a fost diminuată cu 50 la sută, iar dacă aceste tarife rămân valabile, există riscul boicotării bacalaureatului, a precizat vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.
Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu a subliniat că premierul Emil Boc "a minţit" atunci când a spus că a găsit bani pentru bacalaureat. "Nu înţelegem declaraţia premierului. Să dea banii, cel puţin la nivelul anului 2008", a spus Izvoranu.
Potrivit liderului "Spiru Haret", MECI a transmis în teritoriu o notă, în urmă cu o lună, prin care cerea profesorilor să semneze că vor participa pe propria răspundere la bacalaureat, fără să ştie ce bani vor primi.
Liderii aşteaptă să se întoarcă ministrul Ecaterina Andronescu din teritoriu, pentru a discuta, deoarece numai aceasta poate să-şi asume aceste sume.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, că cheltuielile pentru desfăşurarea examenului de bacalaureat sunt acoperite greu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii ameninţă cu boicotarea bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii ameninţă cu boicotarea bacalaureatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei