Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul impune noi condiţii managerilor de spitale, invocând problemele apărute în sistem

Managerii de spitale trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior în domeniul medical, economic, juridic sau administrativ şi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar agreate de minister, condiţii impuse de Guvern prin ordonanţă de urgenţă.
Pentru spitalele clinice în care se desfăşoară şi activitate de învăţământ şi cercetare ştiinţifică medicală, managerul trebuie să fie cadru universitar sau medic primar şi absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului.

 

Comisii de verificare

În termen de 3 zile, ministrul Sănătăţii va numi, prin ordin, comisii care vor analiza şi verifica dacă managerii şi managerii interimari de spitale respectă aceste condiţii, urmând ca, în 30 de zile, să elaboreze un raport în acest sens.
Ordonanţa introduce şi două noi condiţii pentru schimbarea din funcţie a managerilor, respectiv când se constată că acesta nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru exercitarea funcţiei, precum şi în cazul existenţei plăţilor restante, a căror vechime este mai mare de doi ani, în condiţiile în care se constată nerespectarea achitării obligaţiilor către furnizori prin încălcarea legislaţiei în vigoare privind înregistrarea cronologică şi sistematică în contabilitatea instituţiei a acestor datorii corelată cu respectarea termenelor contractuale.

 

Management defectuos în multe spitale din ţară

Contractul individual de muncă al persoanelor care ocupă funcţia de manager va fi suspendat de drept pe perioada exercitării mandatului, aceeaşi procedură urmând să fie aplicată şi în cazul contractului individual de muncă al persoanelor care ocupă funcţii de conducere specifice comitetului director.
Guvernul justifică ordonanţa prin necesitatea eficientizării serviciilor de asistenţă medicală şi evitarea unor "reale dificultăţi" în ceea ce priveşte o funcţionare optimă a întregii activităţi de conducere a spitalelor, făcând referire la problemele apărute în sistemul de asistenţă spitalicească din România, "ca urmare a managementului defectuos la nivelul unui număr însemnat de spitale", cu consecinţe directe în calitatea îngrijirilor medicale acordate populaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul impune noi condiţii managerilor de spitale, invocând problemele apărute în sistem.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul impune noi condiţii managerilor de spitale, invocând problemele apărute în sistem0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei