Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2009 - Anul XIV, nr. 140 (4126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal la Guvern

Dan Nica îl acuză pe Vasile Blaga de aroganţă

Vicepremierul PSD Dan Nica îl acuză pe ministrul PDL Vasile Blaga de "aroganţă" faţă de miniştrii social-democraţi şi că încearcă să rezolve problemele politice personale pe spatele Guvernului, după ce a condus PDL spre eşec la euroalegeri, spunându-i că totul are o limită care nu trebuie forţată.
Vicepremierul Dan Nica, vicepreşedinte PSD, reacţionează astfel la declaraţiile ministrului Vasile Blaga, secretar general al PDL, care a afirmat că miniştrii care vor pleca din sală la următoarea participare a preşedintelui Traian Băsescu la şedinţa de Guvern, conform avertismentului PSD, vor "pleca cu totul".
"Sunt îngrijorat de derapajele inacceptabile care au început să apară din punct de vedere al comunicării publice din partea unor membri ai Guvernului. Detectez o aroganţă în părerile lui Vasile Blaga faţă de PSD şi miniştrii PSD, iar acest lucru aduce deservicii Guvernului, pentru că ceea ce noi facem pentru ca viaţa oamenilor în România să fie mai bună este pus în umbră de declaraţii politicianiste care încearcă să arate că preocupările Guvernului sunt cu totul altele, eventual de natură politicianistă", a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, Dan Nica.
El a arătat că astfel de declaraţii mai aduc deservicii atât Parteneriatului pentru România, care a fost creat de două forţe politice egale, cu responsabilităţi şi obligaţii faţă de cei care i-au votat şi care are ca principală obligaţie scoaterea României din criză şi sprijinirea celor cu venituri mici, familiilor cu copii, agricultorilor, pensionarilor în condiţiile economice dificile, cât şi primului-ministru, deoarece este greu de acceptat de către opinia publică faptul că subalternii acestuia se exprimă în numele premierului, ceea ce subminează autoritatea şi credibilitatea deciziilor acestuia.
Nica menţionează că parteneriatul "nici într-un caz nu este bazat pe aroganţă şi lipsă de respect".
"După ce a condus PDL spre eşec în alegerile pentru Parlamentul European, Vasile Blaga are o problemă în propriul partid. Îi recomand lui Vasile Blaga să nu încerce să-şi rezolve problemele politice personale pe spatele Guvernului. În privinţa prezenţei sau absenţei miniştrilor PSD la şedinţele de Guvern, răspunsul meu este foarte clar: totul are o limită. Recomandarea mea este ca Vasile Blaga şi cei care, eventual, îi împărtăşesc opiniile să nu-şi dorească să forţeze această limită", îi transmite Dan Nica lui Vasile Blaga.
Vicepremierul are şi o ultimă recomandare referitoare la opiniile cu privire la posibilitatea de a avea un alt Guvern, spunându-i lui Blaga să-şi amintească şi de Parlament, care are ultimul cuvânt.

 

Blaga: Aş vrea să văd cine pleacă din sală când vine Băsescu

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului "Gândul", că ar vrea să-l vadă pe preşedintele Traian Băsescu la următoarea şedinţă de Guvern, ca să vadă cine pleacă din sală, el subliniind că poate garanta că "pleacă cu totul".
"Premierul Boc îl invită pe preşedinte când consideră de cuviinţă, iar un membru al Cabinetului căruia nu-i convine are o singură variantă: să plece. Poate fi membru PDL sau membru PSD. Nu e nici o problemă. De aceea, copilării de genul «miniştrii PSD vor ieşi când vine preşedintele»... Aş vrea să-l văd pe preşedinte că vine la şedinţa de guvern să văd cine pleacă, că pleacă cu totul, vă garantez! În guvern nu se votează, guvernul ia decizii prin consens", a spus Blaga într-un interviu acordat cotidianului "Gândul".
El a menţionat că solidaritatea cu primul-ministru este o condiţie pentru membrii oricărui guvern.
"Vor pleca cu totul, pentru că înseamnă că nu sunt solidari cu premierul. Prima condiţie ca să faci parte dintr-un guvern, oriunde în lumea asta, este ca, în orice acţiune, să fii solidar cu primul-ministru. Nu-ţi convine, pleci!", a adăugat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Nica îl acuză pe Vasile Blaga de aroganţă.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Nica îl acuză pe Vasile Blaga de aroganţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei