Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2009 - Anul XIV, nr. 138 (4124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asumarea răspunderii pe coduri va avea loc lunea viitoare

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis ca şedinţa de plen dedicată asumării răspunderii Guvernului pe codurile penal şi civil să aibă loc lunea viitoare, începând de la ora 16.00.
Premierul Emil Boc îşi va asuma răspunderea, în numele Guvernului, luni, 22 iunie, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, separat, în două şedinţe consecutive, pe cele două proiecte de lege privind Codul Civil şi Codul Penal, potrivit anunţului făcut, ieri, de chestorul Senatului, senatorul PSD Ioan Chelaru.
Potrivit declaraţiilor făcute de acesta după şedinţa Birourilor Permanente reunite, cele două şedinţe vor avea loc la ora 16.00 şi respectiv la ora 17.00.
"După acest moment, aşa cum este prevederea în articolul 114 din Constituţie, începe să curgă un termen de trei zile în care poate fi depusă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului", a menţionat el.
Chelaru a adăugat că, după înregistrarea celor două proiecte de lege de către secretariatul general al fiecărei Camere, s-a dat un termen de trei zile, până joi, ca parlamentarii să poată depune amendamente la proiectele de cod.
El a spus că fiecare senator sau deputat a primit conţinutul celor două proiecte şi are trei zile la dispoziţie pentru a formula amendamente pe care poate să le depună până joi, la ora 24.00.
"Conform reglementării actuale, atât a Constituţiei modificate, cât şi a regulamentelor, din momentul în care aceste au fost depuse Guvernul are posibilitatea, s-a stabilit până luni, să ia act şi să dezbată, să-şi însuşească sau să respingă amendamentele propuse de parlamentamentari într-o şedinţă extraordinară de Guvern care va avea loc duminică sau luni dimineaţă”, a menţionat senatorul.
Anterior, surse din coaliţie declaraseră pentru MEDIAFAX că reuniunea Camerelor va avea loc lunea viitoare.
Scrisoarea în care Guvernul anunţă că intenţionează să îşi asume răspunderea, separat, pe codurile Civil şi Penal a sosit, vineri, la Parlament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asumarea răspunderii pe coduri va avea loc lunea viitoare.
 Vizualizări articol: 347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asumarea răspunderii pe coduri va avea loc lunea viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei