Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2009 - Anul XIV, nr. 137 (4123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

16 cazuri de gripă AH1N1

Institutul Cantacuzino a confirmat alte două îmbolnăviri cu virusul gripal AH1N1, în cazul părinţilor bărbatului de 37 de ani care a venit în 10 iunie din Canada, numărul total al cazurilor înregistrate în România ajungând la 16.
Ministerul Sănătăţii a anunţat, duminică, că părinţii bărbatului în vârstă de 37 de ani, care a sosit în data de 10 iunie, din Canada, au fost şi ei depistaţi pozitiv în urma probelor de laborator.
Aceştia sunt internaţi, de sâmbătă seară, în Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", alături de băiatul lor şi de soţia acestuia. În spital li se acordă asistenţă medicală de specialitate şi li se administrează tratament antiviral, a precizat Ministerul Sănătăţii.
În România sunt 16 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu noul virus gripal AH1N1. Dintre acestea, nouă persoane sunt deja externate, fiind vindecate.
Toţi pacienţii internaţi, atât cei din Bucureşti, cât şi fetiţa aflată la Timişoara, au o evoluţie favorabilă.
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că pandemia de gripă anunţată de OMS are un nivel moderat. Bazac atrage atenţia că în ţara noastră viaţa trebuie să decurgă absolut normal şi populaţia nu trebuie să fie afectată. "Totul este sub control - cazurile existente pot fi tratate fără probleme", a spus Bazac, citat în comunicat.
Ministerul Sănătăţii (MS) reaminteşte populaţiei că toate persoanele care călătoresc trebuie să respecte măsurile preventive comunicate de autorităţi. Astfel, MS atenţionează că este foarte important ca persoanele care au călătorit în zone endemice şi care prezintă simptome specifice noii gripe să se prezinte imediat la medic.
"Dacă prezentaţi următoarele simptome - tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră peste 38 grade Celsius - prezentaţi-vă de urgenţă la spital, la secţia de boli infecţioase. Evitaţi contactele cu persoanele bolnave. Când tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura şi nasul cu o batistă. Astfel, reduceţi riscul ca cei din jurul dumneavoastră să se îmbolnăvească. După utilizare, aruncaţi batista la gunoi. Spălaţi-vă mâinile des, cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi", potrivit recomandărilor MS.
Persoanele bolnave trebuie să păstreze distanţa faţă de ceilalţi oameni, pentru a evita să îi îmbolnăvească pe cei din jur. Bolnavii vor evita aglomeraţiile şi mulţimile, nu vor merge la serviciu sau la şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 cazuri de gripă AH1N1.
 Vizualizări articol: 315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
16 cazuri de gripă AH1N10.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei