Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trenuri oprite în gări din cauza unei greve spontane la CFR

Mai multe trenuri au fost blocate, ieri, pe raza Regionalelor Bucureşti şi Constanţa, din cauza unei greve spontane declanşate de angajaţii nemulţumiţi de întârzierea salariilor.
Opt trenuri au fost blocate, ieri, din cauza unei greve spontane la CFR, trei dintre garnituri fiind oprite în Gara de Nord, una la Chitila şi patru la Titu.
Decizia a fost luată de angajaţi ai Regionalelor Bucureşti şi Constanţa din cauza întârzierii salariilor pe luna mai.
Gheorghe Popa, liderul Federaţiei Mişcare Comercial, a declarat că este o problemă administrativă şi că, în cursul după-amiezii de miercuri sau cel mai târziu joi, vor fi achitate restanţele din 30 mai.
Popa a spus că pentru Regionala Bucureşti administraţia a invocat probleme legate de bancă, precizând că i-a informat pe angajaţi în legătură cu această situaţie.
În jurul orei 10.45, angajaţii regionalei CFR Bucureşti au renunţat la grevă, iar trenurile de pe raza acestei regionale au plecat din gări, în timp salariaţii CFR Constanţa au continuat protestul.

 

Protestele de miercuri au fost organizate de impiegaţi

Florin Dobrescu, preşedintele Federaţiei "Drum de Fier" , a spus că protestele de miercuri au fost organizate de impiegaţi, pentru că şi-au luat doar jumătate din avansul pe luna mai, iar lichidarea nu a fost primită. De asemenea, nici angajaţii de la CFR Marfă nu au primit nici un ban pe luna mai, a mai spus Dobrescu.
Doar angajaţii de CFR Călători au primit salariile integral.
Potrivit lui Dobrescu, liderii sindicali au avut semnale de la angajaţi că vor opri activitatea până vor primi salariile, oamenii fiind nemulţumiţi şi de faptul că statul nu a plătit subvenţia la CFR Călători.
Una dintre garniturile oprite, miercuri, avea destinaţia Budapesta, iar celelalte, destinaţii precum Timişoara, Braşov şi Constanţa.
Şapte trenuri, oprite pe raza Regionalei CFR Constanţa
Trei trenuri de persoane şi patru de marfă au fost oprite, ieri, pe raza Regionalei CFR Constanţa, care cuprinde judeţele Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea, din cauza grevei spontane a angajaţilor, potrivit liderului Uniunii Sindicale Feroviare Constanţa.
Liderul Uniunii Sindicale Feroviare Constanţa, Vasile Anghel, a declarat că cele trei trenuri de călători au fost oprite în gările Lehliu, Călăraşi şi Andreşeşti.
Anghel a spus că greva spontană a fost declanşată de angajaţii de la CFR Infrastuctură şi CFR Marfă, nemulţumiţi că nu şi-au primit la timp salariile pe luna mai.

Angajaţii de pe raza Regionalei Constanţa au încetat protestul, în jurul orei 12.30, iar cele şapte trenuri oprite în gări au plecat spre destinaţie. Vasile Anghel a declarat că angajaţii au încetat protestul după ce au aflat că urmează să le fie virate salariile. Liderul sindical a adăugat că toate cele şapte trenuri care fuseseră oprite în gări au plecat spre destinaţie, având întârzieri de aproximativ 60 de minute.

 

 

CFR SA: Protestul angajaţilor provoacă noi probleme financiare, cu consecinţe asupra salariilor

Protestul angajaţilor CFR SA este nejustificat şi va provoca noi probleme financiare pentru companie, cu consecinţe asupra salariilor, în perioada următoare, susţine administratorul infrastructurii feroviare.

CFR SA a informat sindicatele, încă de săptămâna trecută, că se confruntă cu probleme financiare foarte mari şi că transferurile bancare pentru plata salariilor se vor face eşalonat, se arată într-un comunicat al companiei. Astfel, societatea a virat marţi salariile către regionalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Braşov, şi miercuri către regionalele Timişoara, Craiova, Constanţa şi Galaţi.
Subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor Constantin Axinia a declarat, miercuri, că salariile restante la CFR au fost plătite, marţi, dar, din cauza sistemului informatic, nu au ajuns la angajaţi. Axinia a mai spus că a avut o discuţie cu liderii sindicali şi că aceştia ştiau că vor fi întârzieri şi că banii vor ajunge eşalonat la angajaţi, în cursul acestei săptămâni.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a afirmat că dacă angajaţii companiilor feroviare de stat nu vor renunţa la anumite sporuri se poate ajunge în situaţia în care ministerul să nu poată plăti salariile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenuri oprite în gări din cauza unei greve spontane la CFR.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trenuri oprite în gări din cauza unei greve spontane la CFR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei