Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2009 - Anul XIV, nr. 103 (4089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Depăşirea vitezei legale, depistată de poliţişti cu ajutorul radarelor mobile

Şoferii care depăşesc viteza legală sunt depistaţi de poliţişti cu ajutorul radarelor mobile şi a altor şase fixe amplasate pe DN 1 care aparţin Poliţiei Rutiere, fiind retras avizul de funcţionare pentru toate celelalte radare fixe contractate de autorităţile locale, începând din 24 aprilie.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, inspectoratele judeţene de poliţie nu au mai procesat amenzile de circulaţie pentru depăşirea vitezei legale care au fost înregistrate de aparatele de radar fixe începând cu 24 aprilie. Cei care au primit amenzi până la această dată vor trebui să achite însă contravaloarea acestora.

Sursele citate au mai precizat că şoferii care depăşesc viteza legală sunt depistaţi de poliţişti cu ajutorul radarelor mobile cât şi a celor şase radare fixe, amplasate pe DN1, care aparţin Poliţiei Rutiere.

Poliţia a retras avizul de funcţionare a aparatelor radar fixe din ţară, începând cu 24 aprilie.

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anunţa, joi, că va cere în justiţie anularea unor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respectă procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

ANRMAP face controale în toată ţara privind amplasarea radarelor fixe şi respectarea contractelor de achiziţie publică, în urma sesizărilor primite de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), a arătat instituţia, joi, într-un comunicat de presă.

Astfel, echipele de control au ajuns, săptămâna trecută, în judeţele Cluj, Mureş şi Braşov, unde au aplicat amenzi totale de 140.000 de lei pentru două primării care nu au respectat procedurile privind contractele de achiziţie publică. ANRMAP a transmis avertismente respectivelor primării, însă acestea nu au plătit, deocamdată, amenzile. În acest context, Consiliile Locale vor revoca hotărârile de încheiere a contractelor.

"ANRMAP va solicita instanţelor de judecată anularea acelor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respectă procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică prevăzute de OUG 34/2006", a spus preşedintele ANRMAP, Cristina Trăilă, citată în comunicatul de presă.

Echipa de control a ANRMAP a constatat însă că în mai multe localităţi contractele supuse controlului au fost încheiate de mai mult de 12 luni. Conform legislaţiei în vigoare, aplicarea sancţiunilor s-a prescris, specialiştii ANRMAP constatând doar nerespectarea legislaţiei, urmând să sesizeze alte instituţii ale statului cu competenţe în domeniu.

ANRMAP are în vedere în acest sens promovarea unei iniţiative de modificare a art. 295, al.2, din OUG 34/2006, prin care termenul de prescriere să fie termenul general de 3 ani, conform Decretului 167/1958, astfel ca şi în aceste cazuri să se poată aplica sancţiuni după trecerea celor 12 luni.

Radare fixe sunt amplasate în peste 70 de localităţi din 18 judeţe ale ţării, monopolul contractelor obţinute pentru montarea acestora avându-l firma Codec, care obţinut contracte pentru amplasarea de radare în 15 judeţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depăşirea vitezei legale, depistată de poliţişti cu ajutorul radarelor mobile.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Depăşirea vitezei legale, depistată de poliţişti cu ajutorul radarelor mobile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei