Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2009 - Anul XIV, nr. 15 (4001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liviu Dragnea a depus jurământul în calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor

Liviu Dragnea a depus, ieri, jurământul de credinţă în calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni, el fiind desemnat de conducerea PSD pentru a ocupa această funcţie, în urma demisiei lui Gabriel Oprea.

După rostirea jurământului de credinţă, noul ministru de Interne a uitat să semneze, apropiindu-se de şeful statului.

"Data viitoare nu o să se mai repete!", a spus Liviu Dragnea, înainte de a semna.

La rândul său, şeful statului i-a urat "mult succes" noului ministru, iar la finalul discursului său le-a spus celor prezenţi că "nu se oferă şampanie la remanieri!".

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat, alături de şeful statului, Traian Băsescu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Mircea Geoană şi Roberta Anastase, premierul Emil Boc, mai mulţi membri ai Cabinetului, printre care Dan Nica, Vasile Blaga, Ecaterina Andronescu, Elena Udrea, Monica Ridzi, Cristian Diaconescu, Mihai Stănişoară, Gabriel Sandu, preşeedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida, precum şi consilieri prezidenţiali.

Preşedintele Traian Băsescu, a semnat ieri, decretele pentru revocarea din funcţia de ministru interimar la MAI a lui Dan Nica şi de numire în funcţia de ministru al Internelor a lui Liviu Dragnea, decretele fiind publicate în Monitorul Oficial.

Vicepremierul Dan Nica a fost propus, pe 13 ianuarie, Preşedinţiei de către premierul Emil Boc pentru funcţia de ministru interimar al Internelor, în locul lui Gabriel Oprea, care a demisionat din funcţie în aceeaşi zi, după ce a pierdut sprijinul politic al PSD pentru acest portofoliu, ulterior anunţându-şi şi demisia din partid.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, luni, în unanimitate, la propunerea BPN, ca Liviu Dragnea să fie candidatul pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma demisiei lui Gabriel Oprea. Anunţul a fost făcut, la sfârşitul şedinţei conducerii PSD, de către preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană.

Geoană, a declarat că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc, după decizia BPN de a-l propune pe Liviu Dragnea la şefia MAI, în care i-a informat despre această nominalizare.

Geoană a afirmat că preşedintele Traian Băsescu a primit "extrem de corect şi de instituţional" propunerea ca Liviu Dragnea să preia Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Întrebat de ce a discutat cu preşedintele şi cu premierul înainte ca PSD să formuleze oficial propunerea ca Dragnea să ocupe funcţia de ministru al Internelor, liderul PSD a răspuns : "Aşa e corect, până la urmă va lucra şi cu premierul în Guvern, şi cu preşedintele în CSAT. Mi se pare firesc ca noul ministru de Interne să aibă o relaţie constructivă şi cu premierul şi cu preşedintele".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Dragnea a depus jurământul în calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Dragnea a depus jurământul în calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei