Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va interzice cumulul pensiei cu salariul prin lege în procedură de urgenţă

Guvernul va promova un proiect de lege prin care va interzice cumulul pensiei cu salariul, act normativ care va fi dezbătut în Parlament în procedură de urgenţă, a anunţat premierul Emil Boc

"Guvernul are determinarea să meargă mai departe, pentru a putea să pună capăt acestui dezmăţ pe ban public. Ce vom face? Curtea a respins ordonanţa pe motiv de formă, spunând că Guvernul nu avea dreptul să emită ordonanţe de urgenţă în acest domeniu. Asta înseamnă că, practic, putem merge mai departe pe calea unui proiect de lege supus aprobării Parlamentului, lucru pe care îl vom şi face. Vom iniţia un proiect de lege prin care vom pune capăt dispreţului faţă de banul public, prin care vom interzice la stat cumulul pensiei cu salariul şi vom dezbate în procedură de urgenţă la Parlament. Guvernul va cere procedură de urgenţă la Parlament în vederea aprobării", a spus Boc.

După ce se ocupă prin concurs, evident, se merge mai departe în sistem normal", a spus Boc.

Curtea Constituţională a decis, ieri, cu majoritate de voturi, că dispoziţiile OUG 230/2008 prin care a fost interzisă cumularea pensiei cu salariul de la stat este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea Avocatului Poporului.

Curtea a admis excepţia invocată de Avocatul Poporului, stabilind că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 230/2008 este neconstituţională deoarece afectează drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie privind dreptul la muncă şi dreptul la pensie, respectiv contravine articolului 115 alineatul 6 din legea fundamentală.

Emil Boc a precizat că proiectul de lege va fi aprobat într-o viitoare şedinţă de guvern şi va fi transmis Parlamentului pentru a fi dezbătut în procedură de urgenţă.

"Ţinta acestui act normativ nu o reprezintă profesorii pensionari, medicii pensionari, asistenţii maternali, asistenţii persoanelor cu dizabilităţi, actorii. Nu ei au fost şi nu ei vor fi ţinta unui asemenea proiect, ţinta noastră este de a curma dezmăţul şi cheltuiala abuzivă a banului public. Principiul, cred eu, este sănătos şi drept. Acolo unde nu avem posibilitatea să ocupe prin concurs poziţiile care sunt la dispoziţie, acolo vor fi ocupate în continuare de persoane pensionate care pot cumula, dar pe bază de convenţie civilă până când se ocupă prin concurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va interzice cumulul pensiei cu salariul prin lege în procedură de urgenţă.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va interzice cumulul pensiei cu salariul prin lege în procedură de urgenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei