Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

10.000 de autorizaţii de muncă pentru străini

România va elibera autorizaţii de muncă pentru 10.000 de străini în anul 2009, dacă proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţie Sociale (MMFPS) va fi aprobat în forma actuală.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale propune, printr-un proiect de hotărâre, stabilirea numărului de autorizaţii de muncă ce vor fi eliberate străinilor în anul 2009 la 10.000.

Cele 10.000 de autorizaţii de muncă vor fi eliberate numai pentru străinii cetăţeni ai unor state non-UE care doresc să se angajeze sau să muncească în România în baza deciziei de detaşare a unui angajator persoană juridică străină în meserii calificate.

Totodată, iniţiatorii actului normativ au stabilit că cetăţenii străini cărora li se vor elibera autorizaţiile de muncă vor putea practica doar meserii care, potrivit Clasificării ocupaţiilor din România, se încadrează în grupa "Muncitori necalificaţi".

Cei 10.000 de străini încadraţi în muncă în România în baza autorizaţiilor de muncă reprezintă aproximativ 0,2 la sută din numărul total al angajaţilor români sau străini din România, raportat la efectivul salariaţilor din economie.

"Eliberarea unui număr de 10.000 de autorizaţii de muncă reprezintă un venit la bugetul de stat de aproximativ două milioane de euro. De asemenea pentru cei aproximativ 6.500 de noi angajaţi (potrivit statisticilor ORI, 67 la sută dintre autorizaţiile de muncă sunt eliberate pentru lucrători permanenţi sau asimilaţi lucrătorilor permanenţi, restul fiind lucrători detaşaţi), angajatorii vor plăti taxele, impozitele şi contribuţiile prevăzute de legislaţia în vigoare", se arată în nota de fundamentare.

În 2008, numărul de autorizaţii de muncă pentru străini a fost stabilit iniţial la 10.000, fiind ulterior suplimentat cu 5.000 de autorizaţii, prin Hotărârea 1368 din 28 octombrie.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea numărului autorizaţiilor de muncă ce pot fi eliberate străinilor în anul 2009 va fi în dezbatere publică până pe 16 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10.000 de autorizaţii de muncă pentru străini.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10.000 de autorizaţii de muncă pentru străini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei