Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FEN cere aplicarea de urgenţă a legii de majorare a salariilor profesorilor

Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) cere noului ministru al Educaţiei şi Guvernului aplicarea de urgenţă şi necondiţionată a legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice, ameninţând cu reluarea protestelor dacă actul normativ nu va fi pus în aplicare.

Consiliul Naţional al Federaţiei Educaţiei Naţionale a decis, în şedinţa de sâmbătă, să ceară noului ministru al Educaţiei şi Guvernului aplicarea de urgenţă şi necondiţionată a Legii 221/2008 privind majorarea salariilor din învăţământ, se arată într-un comunicat de ieri al federaţiei.

FEN susţine că actul normativ trebuie aplicat cu atât mai mult cu cât ordonanţa de urgenţă pentru amânarea aplicării acestei legi a fost declarată neconstituţională.

"Avem o lege care trebuie aplicată, o lege pe care nu am fost şi nici nu suntem dispuşi să o negociem. Cerem noului guvern să nu invoce moştenirea dezastruoasă lăsată de Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi să aplice legea. Solicităm membrilor Guvernului să fie consecvenţi principiilor enunţate în campania electorală şi să nu se dezică de promisiunile făcute. În cazul în care actul normativ nu va fi pus în aplicare, Consiliul Naţional al FEN a hotărât reluarea acţiunilor de protest", susţine secretarul general al FEN, Constantin Ciosu, citat în comunicat.

Totodată, FEN precizează că la nivelul organizaţiilor teritoriale afiliate au fost începute acţiunile în instanţă împotriva Guvernului, pentru respectarea Legii 221/2008.

Federaţia sindicală solicită noului ministru al Educaţiei o întâlnire, pentru a stabili de comun acord graficul implementării punctelor prevăzute în Pactul Naţional pentru Educaţie, însuşit de toate partidele parlamentare, precum şi demararea reformei în conformitate cu prevederile Strategiei "Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii", asumată de federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

Premierul desemnat, Emil Boc, declara, vineri, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, că le-a cerut partenerilor sociali "un răgaz" în ceea ce priveşte majorarea salariilor profesorilor, pentru a vedea care este starea "vistieriei ţării", declarând că problema urmează a fi analizată.

Tot Emil Boc, afirma, în 3 noiembrie, în campania electorală, că prima măsură pe care o va lua guvernul PD-L după ce va câştiga alegerile va fi aplicarea actului normativ de majorare a salariilor profesorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FEN cere aplicarea de urgenţă a legii de majorare a salariilor profesorilor.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FEN cere aplicarea de urgenţă a legii de majorare a salariilor profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei