Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 dec 2008 - Anul XIII, nr. 300 (3981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: CSM are un deficit de exigenţă în ce priveşte Inspecţia Judiciară

Cătălin Predoiu a primit, sâmbătă, avizul pentru un nou mandat de ministru al Justiţiei din partea Comisiei Juridice, cu 42 de voturi pentru, nouă împotrivă şi nici o abţinere.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, sâmbătă, în cadrul audierilor din cadrul Comisiei Juridice a Parlamentului, că există un deficit de exigenţă la nivelul Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii şi că membrii CSM ar trebui să reflecteze rapid.

"Toată lumea a observat că există un deficit de exigenţă a Inspecţia Judiciare, fie în ce priveşte erorile judiciare, fie abaterile deontologice. Membrii CSM trebuie să reflecteze rapid dacă pot imprima o exigenţă", a declarat Predoiu.

El a adăugat că se gândeşte la posibilitatea ca Inspecţie Judiciară de la CSM să fie preluată fie de Ministerul Justiţiei, fie de Ministerul Justiţiei împreună cu societatea civilă.

Predoiu s-a declarat deschis chiar modificării prevederilor privind CSM, răspunzându-i astfel lui Tudor Chiuariu, fost ministru liberal al Justiţiei.

Totuşi, Predoiu a afirmat că va încerca o noua rundă de discuţie cu CSM, pentru a vedea dacă va schimba atitudinea Consiliului.

Chestionat în legătură cu modificările privind numirile procurorilor şefi, implicit ai celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Predoiu a atras atenţia asupra unui paragraf din raportul de monitorizare al Comisiei Europene, care notează că procedura de numire a magistraţilor şefi trebuie menţinută. Predoiu a adăugat că în februarie 2009 este următorul raport de ţară, dar că va reflecta la această chestiune.

La finalul audierilor, care au durat aproximativ două ore, Cătălin Predoiu s-a dus către liberali, cu care a dat mâna şi a schimbat câteva vorbe, după care s-a retras cu preşedintele Comisiei juridice, deputatul PD-L Daniel Buda, la grupul PD-L.

Predoiu a reluat declaraţia privind motivele care au stat la baza acceptării propunerii de a rămâne în postul de ministru al Justiţiei, spunând că s-a autosuspendat din PNL şi că a fost "una care îi permite în acelaşi timp să urmărească aceste obiective în calitate de ministru, să asigure o continuitate care ar fi fost aşteptată în ceea ce priveşte Comisia Europeană pe zona justiţiei şi să permită PNL să-şi exercite rolul de partid de opoziţie faţă de Guvernul Boc".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: CSM are un deficit de exigenţă în ce priveşte Inspecţia Judiciară.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: CSM are un deficit de exigenţă în ce priveşte Inspecţia Judiciară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei