Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern

Preşedintele Traian Băsescu a dat asigurări, ieri, că la 22 decembrie vom avea Guvern, precizând că miniştrii viitorului Cabinet vor fi audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului în zilele de sâmbătă 20 şi duminică 21 decembrie.

El a purtat în avion o discuţie cu jurnaliştii care l-au însoţit la Bruxelles, la Consiliul European de iarnă.

Întrebat dacă viitorul Guvern poate fi în funcţie până la Crăciun, Băsescu a asigurat că "vom avea Guvern pe 22 decembrie". El a mai spus că membrii Guvernului vor trece prin Comisiile parlamentare sâmbătă şi duminică, 20 şi 21 decembrie.

Întrebat despre componenţa viitorului Executiv, şeful statului a spus că nu contează, ci important este ca Guvernul să intre în funcţiune, pentru că urmează o perioadă de criză.

Întrebat în legătură cu situaţia legată de UDMR, Băsescu a spus că PDL are o obligaţie morală faţă de Uniune, formaţiunea condusă de Marko Bela fiind prima care şi-a manifestat disponibilitatea de a intra într-un Guvern cu democrat-liberalii.

Traian Băsescu a mai declarat că a discutat cu premierul Călin Popescu Tăriceanu teme de pe agenda Consiliului European, teme economice interne legate de criza economică, dar şi subiecte politice.

"Am discutat normal, ca de obicei", a afirmat şeful statului.

El a ţinut să precizeze că nu s-a discutat însă despre refacerea Alianţei D.A. la guvernare.

 

Boc: Încercăm să găsim soluţia în privinţa cuvântului dat UDMR

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, ieri, că se încearcă găsirea unei soluţii, în privinţa cooptării UDMR în guvern, astfel încât şi PSD să îşi păstreze mandatul stabilit în CExN dar şi PDL să îşi păstreze cuvântul dat celor din Uniune, conducerea partidului urmând să se reunească astăzi.

"Trebuie să satisfacem exigenţele mandatului PSD şi cuvântul dat de PDL către UDMR. Trebuie să găsim soluţii concrete pentru ca PSD să rămână în mandat, iar PDL să îşi respecte cuvântul dat UDMR", a precizat Emil Boc, după întâlnirea echipelor de negociere ale PDL şi PSD.

El a anunţat că PDL a convocat, astăzi, o întâlnire a membrilor Colegiului Director Naţional cu preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii partidului, pentru a analiza situaţia şi a aproba formula viitoarei guvernări.

Boc a susţinut că PDL şi PSD au făcut, ieri, un pas înainte spre semnarea Parteneriatului pentru România, pentru a se asigura o stabilitate a ţării în contextul crizei mondiale şi o conducere responsabilă şi profesionistă.

Preşedintele PDL a spus că printre obiectivele celor două partide sunt menţinerea cotei unice, la care se vor adăuga deduceri fiscale pentru cei cu venituri reduse, dar şi reforma principalelor domenii gestionate de guvern.

Boc a arătat că PDL şi PSD se vor întâlni şi astăzi, pentru a soluţiona ultimele puncte din documentul comun.

 

Geoană: Subiectul UDMR este încă o divergenţă între PSD şi PDL

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, la finalul unei noi runde de negocieri cu democrat-liberalii, că aşteaptă în cursul zilei de astăzi un răspuns de la partenerii din PDL, cu privire la UDMR, despre care a spus că este "încă o divergenţă" în evoluţia negocierilor.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, după o nouă rundă de negocieri între PDL şi PSD, pentru formarea unei majorităţi, că prezenţa UDMR în coaliţia de guvernare încă este o divergenţă între cele două partide, care au avansat, în schimb, pe planul discuţiilor tehnice.

Geoană a spus că prezenţa UDMR la guvernare nu a fost încă lămurită în cadrul discuţiilor de ieri, social-democraţii aşteptând un răspuns din partea PDL, astăzi, după ce democrat-liberalii vor discuta subiectul în cadrul propriei conduceri de partid.

El a afirmat că, în ciuda acestui "obstacol politic", care a împiedicat formalizarea coaliţiei dintre PDL şi PSD, cele două echipe de negociere au avansat în planul discuţiilor tehnice asupra unui program comun de guvernare.

Geoană a apreciat că, "în proporţie de peste 90%", lucrurile sunt convenite între cele două partide, în planul aspectelor tehnice ale programului de guvernare, care are în prim-plan 25 de priorităţi comune, printre care asigurarea unui climat de stabilitate economică, protejarea şi creşterea graduală a puterii de cumpărare, realizarea unui plan de investiţii guvernamentale în infrastructură.

Întrebat dacă se mai poate pune în pericol finalizarea coaliţiei dintre PDL şi PSD, Geoană a răspuns : "Nu poţi să spui că un lucru este terminat până nu vezi semnătura celor doi preşedinţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei