Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificarea formulei de calcul

Taxa auto urcă exponenţial la maşinile rulate şi va depăşi valoarea de achiziţie, în anumite cazuri

Taxa de poluare auto pentru vehiculele non-euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3 va creşte "exponenţial" în raport cu vechimea maşinii şi va ajunge la un nivel care, în cazul autovehiculelor cu o vechime mai mare de opt ani şi vândute la un preţ în jurul a 1.000 euro, va depăşi valoarea de achiziţie.

Majorarea taxei de poluare pentru vehiculele second-hand va fi posibilă prin modificarea actualei formule de calcul, au declarat, ieri surse din Guvern.

"Principala variantă analizată este ca taxa să crească exponenţial pentru toate vehiculele second-hand de import care nu au dotări minime tip Euro 4, la un nivel diferenţiat în funcţie de vechime. Se va ajunge astfel la situaţia în care, pentru maşini cu o vechime de peste opt ani şi cu un preţ de comercializare de aproximativ 1.000 euro, taxa de înmatriculare va depăşi valoarea de achiziţie", au afirmat sursele citate.

Taxa auto a fost modificată la 1 iulie 2008, noua formulă prevăzând un cuantum mai mare pentru maşinile noi, însă o valoare semnificativ mai mică pentru autovehiculele vechi. După modificarea taxei auto, vânzările de maşini noi au început să scadă, iar cele de second-hand de import să crească.

 

Înmatriculările de maşini second s-au dublat

 

Numărul înmatriculărilor de autoturisme rulate de import s-a dublat în primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 205.086 unităţi, iar înregistrările de maşini noi au scăzut cu 2,4%, pentru aceeaşi perioadă de raportare, la 252.935 automobile.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că taxa de poluare auto pentru vehiculele second-hand ar putea fi majorată în şedinţa de joi a Guvernului, odată cu creşterea primei de casare.

Potrivit unor surse guvernamentale, prima de casare ar urma să crească de la 3.000 lei la 4.000 lei.

Pe fondul creşterii numărului de maşini second-hand importate, Guvernul a decis, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, prin ordonanţă de urgenţă, ca taxa de poluare auto percepută la achiziţia maşinilor noi sã fie suspendată începând cu 1 decembrie 2008, până la sfârşitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizări de până la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dată în România şi în Uniunea Europeană.

În lipsa unui răspuns al Comisiei Europene, data de intrare în vigoare a suspendării urmează însă să fie amânată până la 15 decembrie sau până la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa auto urcă exponenţial la maşinile rulate şi va depăşi valoarea de achiziţie, în anumite cazuri.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxa auto urcă exponenţial la maşinile rulate şi va depăşi valoarea de achiziţie, în anumite cazuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei