Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Sănătăţii lansează, în cel mult zece zile, pachetul bazal de servicii

Ministerul Sănătăţii lansează, în cel mult zece zile, pachetul bazal de servicii, aceasta însemnând o schimbare radicală a ceea ce s-a întâmplat în România, întrucât oferta va fi stabilită în funcţie de banii pe care îi are sistemul, a anunţat, ieri, ministrul Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a participat, ieri, la deschiderea primei maternităţi private din România "Regina Maria", aparţinând Centrului Medical Unirea.

În acest context, demnitarul a spus că regretă că nu a reuşit, din păcate, să diversifice oferta asigurărilor de sănătate, adică să poată dezvolta asigurările private.

"Sper să reuşim acest lucru. Până atunci pregătim pachetul de servicii de bază, care va fi dimensionat în concordanţă cu fondurile pe care sistemul le are la dispoziţie. Nu este adevărat că putem face gratuit orice serviciu în sănătate. Dacă pachetul de bază ar fi dimensionat corect, atunci am putea realiza şi alte pachete suplimentare. Sper că, în cel mult zece zile, veţi vedea oferta unui pachet de servicii de bază realist, care va fi pus la dispoziţie sistemului", a mai spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a mai vorbit despre intenţia de a realiza pachetul bazal de servicii la început de mandat în august 2006, dar şi în luna mai 2007, când anunţa că "trebuie să se închidă robinetele prin care se scurg banii din sistem''.

El a spus atunci că de un an încearcă să realizeze pachetul bazal de servicii, precizând că nu reuşeşte din cauza părerilor divergente "ale celor aleşi pentru această acţiune".

"Nu vreau să mai minţim oamenii spunându-le că pot primi gratuit orice serviciu. Nu ne permitem acest lucru. Dar vreau ca ei să ştie care sunt serviciile gratuite şi care nu. Ei bine, nu am putut până acum. Fără pachet bazal de servicii nu pot introduce asigurările private", a mai spus, în 2007, demnitarul.

Despre necesitatea realizării unui pachet bazal de servicii a vorbit aproape fiecare ministru al Sănătăţii, dar nici unul nu l-a realizat.

Fostul ministru al Sănătăţii, Mircea Cinteză, răspunzând unor acuzaţii de corupţie din sănătate, susţinea: "Prima corupţie din sistem este atunci când autorităţile zic că oferă sănătate românilor 365 zile pe an, în toate domeniile, inclusiv al celor mai noi proceduri existente, în condiţiile în care nu este posibil acest lucru, întrucât banii primiţi pentru sănătate în România sunt a zecea parte din banii primiţi de sistemele sanitare din ţările Uniunii Europene. Şi prima dovadă de ieşire din această stare de corupţie este să le spunem oamenilor ce drepturi au de aceşti bani, iar acestea să fie asigurate cu adevărat permanent', adică realizarea pachetului bazal de servicii'.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii lansează, în cel mult zece zile, pachetul bazal de servicii.
 Vizualizări articol: 272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii lansează, în cel mult zece zile, pachetul bazal de servicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei