Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2008 - Anul XIII, nr. 278 (3959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii CFR au amânat protestele

Sindicaliştii CFR afiliaţi Federaţiei Mişcare-Comercial au amânat, ieri, protestele, susţinând că ministrul Transporturilor le-a promis aprobarea celor două ordine privind verificarea periodică a personalului CFR, iar OUG aprobată miercuri va fi publicată în Monitorul Oficial.

Preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa, a declarat, ieri, că s-a decis renunţarea în această perioadă la greva generală, pentru că, pe de o parte, nu pot fi lăsaţi călătorii să aştepte în condiţiile în care vremea s-a înrăutăţit, iar pe de altă parte, angajaţii CFR nu pot renunţa în perioada sărbătorilor la sursele de venit.

"Solicităm sindicaliştilor din toată ţara să renunţe la grevă, pentru că vremea s-a înrăutăţit în ultimul timp şi pentru că, în luna decembrie, orice sursă de venit este foarte importantă şi nu pot renunţa la ea", a precizat Popa.

Liderul sindical a precizat că federaţia cere Ministerului Economiei şi Finanţelor să publice de urgenţă în Monitorul Oficial ordonanţa aprobată în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, prin care infrastructura feroviară va beneficia de acelaşi tratament ca şi cea rutieră, adică va beneficia de transferuri de la bugetul de stat pentru modernizarea şi mentenanţa reţelei de căi ferate.

Totodată, Popa a mai spus că ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, i-a confirmat şi ieri dimineaţă că va semna, în cursul acestei zile, ordinele care reglementează autorizarea şi verificarea periodică a personalului CFR.

Sindicaliştii CFR din Federaţia Mişcare-Comercial au renunţat, în 6 noiembrie, la greva generală pe care au anunţat-o pentru a doua zi, după ce liderii sindicaliştilor au semnat un protocol cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Documentul prevedea că dacă până în 21 noiembrie se vor rezolva măcar două din cele patru puncte ale acordului, sindicatele vor renunţa definitiv la protest.

În urma discuţilor de la acea dată dintre ministrul Transporturilor Ludovic Orban şi reprezentanţii sindicaliştilor, a fost semnat un protocol prin care părţile au convenit elaborarea unui program de eficientizare a structurii a CN CFR SA, care urma să fie dezbătut cu liderii de sindicat şi aplicat în primul trimestru al anului 2009.

Liderul Mişcare-Comercial mai declara atunci că aşteaptă de la viitorul Guvern să rezolve "problema" legată de faptul că cei de la căile ferate plătesc acciza la motorină iar banii se duc la drumuri în loc să rămână la infrastructura feroviară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii CFR au amânat protestele.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii CFR au amânat protestele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei