Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trupurile ultimelor patru victime de la Petrila, scoase din subteran

Salvatorii au adus la suprafaţă şi ultimele patru victime ale exploziilor de la Petrila, trupurile neînsufleţite fiind transportate la Petroşani, la Serviciul de Medicină Legală, a anunţat, ieri, prefectul de Hunedoara, Dan Pricăjan.

Prefectul de Hunedoara, Dan Aurel Pricăjan, a declarat, ieri seară, că cei 15 salvatori care au coborât în subteranul minei Petrila au adus la suprafaţă cele patru victime decedate, de la o adâncime de patru kilometri. Este vorba despre Brad Iosif (inginer şef), Vişan Trandafir (adjunct şef sector 1), Moş Silviu (şef de tură) şi Şipoş Cristian (miner)

Potrivit prefectului, trupurile neînsufleţite ale celor patru mineri au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală de la Petroşani.

Pricăjan a transmis condoleanţe familiilor minerilor morţi şi mulţumiri celor 15 salvatori care au intrat în subteran, precum şi comisiei tehnice care a coordonat acţiunea.

Prefectul a mai spus că la ora actuală, în subteranul minei Petrila nu există riscul unei noi explozii, dar mina este monitorizată în permanenţă. Potrivit aceleiaşi surse, operaţiunea de recuperare a cadavrelor a durat patru ore.

Dan Aurel Pricăjan a spus că echipele de salvatori au întâmpinat greutăţi în recuperarea cadavrelor atât luni, cât şi marţi, însă a refuzat să dea mai multe detalii în acest sens.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, până în prezent fiind recuperate trupurile a opt dintre ei. De asemenea, în urma deflagraţiei alţi 14 mineri au fost răniţi, şase dintre ei fiind internaţi în stare foarte gravă, cu prognostic rezervat, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Trupurile a patru mineri au fost recuperate sâmbătă seară, ei fiind înmormântaţi în cursul zilei de ieri, iar luni seară o echipă de nouă salvatori a adus la suprafaţă alţi patru ortaci morţi în mina de la Petrila.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupurile ultimelor patru victime de la Petrila, scoase din subteran.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trupurile ultimelor patru victime de la Petrila, scoase din subteran0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei