Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Exigenţă

RAR: Am propus ca "rablele" să fie testate anual

Registrul Auto Român (RAR) face controale exigente, chiar mai dese în 2008, şi a propus ca maşinile mai vechi de şapte ani să fie testate anual, însă ministerele Finanţelor, Transporturilor şi Mediului nu au răspuns acestei iniţiative, arată Registrul, ca reacţie la declaraţiile premierului Tăriceanu.

Premierul a afirmat, luni seara, că va solicita ministrului Transporturilor să verifice, prin "supracontroale", dacă la RAR sunt respectate condiţiile de verificare tehnică a maşinilor second-hand, arătând că există numeroase informaţii conform cărora maşini care nu corespund din punct de vedere tehnic primesc viza RAR.

"Controalele noastre sunt exigente şi, mai mult, în 2008 am făcut mai multe verificări în trafic ale maşinilor decât în alţi ani. De asemenea, noi am înaintat acum o lună o propunere către Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Mediului, care prevede ca maşinile mai vechi de şapte ani să fie verificare anual din punct de vedere al noxelor, însă nu am primit nici un răspuns", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Registrului, Lorena Stroe.

Ea a adăugat că nu RAR este de vină pentru importurile masive de maşini second-hand foarte vechi.

"Nu este vina noastră că sunt importate atâtea rable. Nu RAR a făcut taxa (de mediu - n.r.) aşa cum este ea acum", a afirmat Stroe.

Din datele RAR reiese că peste 60% dintre vehiculele verificate în trafic în luna octombrie au fost neconforme cu securitatea rutieră, având defecţiuni la sistemele de direcţie şi frânare.

Pe de altă parte, numărul de autovehicule mai vechi de zece ani provenite din import şi avizate de RAR a crescut de cinci ori după intrarea în vigoare a noii taxe auto, la 1 iulie, de la 14.500 de unităţi în primele şase luni la 74.000 de unităţi în intervalul iulie-octombrie.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni seară, că Guvernul va suspenda pe o perioadă de 3-6 luni taxa de poluare auto percepută la achiziţia de vehicule noi, pentru a limita importurile de maşini vechi, argumentând că acestea "omoară" industria auto naţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului RAR: Am propus ca "rablele" să fie testate anual.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RAR: Am propus ca "rablele" să fie testate anual0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei