Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 nov 2008 - Anul XIII, nr. 266 (3947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiriaşii ANL vor putea ipoteca locuinţele pentru a obţine credite destinate achiziţiei acestora

Chiriaşii ANL vor putea să ipotecheze locuinţele pentru a contracta credite destinate cumpărării apartamentelor respective, iar băncile vor avea posibilitatea să scoată la vânzare, în orice moment, unităţile locative respective în cazul în care beneficiarii finanţării nu-şi respectă obligaţiile.

"Instituţiile financiar-bancare (...) au sesizat că suspendarea dreptului de a dispune de proprietate (de locuinţe) pe o perioadă de cinci ani conduce la imposibilitatea garantării creditelor prin ipoteci asupra locuinţelor care se cumpără de către tineri", se arată în nota de fundamentare a unei Ordonanţe de Urgenţă elaborată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, care vizează modificarea Legii nr.152/1998 privind înfiinţarea ANL.

Persoanele care timp de cel puţin cinci ani au utilizat continuu o locuinţă construită de ANL, în baza unui contract de închiriere, pot să devină proprietarii acesteia. Apartamentele cumpărate de chiriaşi nu pot fi însă vândute, tot pe o perioadă de cinci ani, pentru evitarea speculaţiilor imobiliare.

Această interdicţie împiedică persoanele în cauză să garanteze cu locuinţa un credit bancar destinat cumpărării proprietăţii, iar autorităţile vor să modifice prevederea legislativă respectivă.

Astfel, iniţiatorii proiectului doresc modificarea unui articol care face referire la perioada în care locuinţele nu pot fi înstrăinate şi adăugarea unei excepţii, conform căreia locuinţele pot face obiectul unor garanţii reale imobiliare constituite în favoarea instituţiilor de credit.

"Instituţiile de credit vor putea valorifica locuinţele şi anterior expirării termenului de cinci ani, pe calea executării silite, în condiţiile legii, în cazul neîndeplinirii obligaţiilor din contractele de credit de către
proprietarii locuinţelor", potrivit formei revizuite a articolului vizat.

Neadoptarea în regim de urgenţă a acestei măsuri ar conduce la neconstituirea surselor de venituri bugetare din vânzarea locuinţelor şi ar avea consecinţe grave asupra reconstituirii bugetului destinat finanţării construcţiei de noi locuinţe, implicit asupra dezvoltării programului de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiriaşii ANL vor putea ipoteca locuinţele pentru a obţine credite destinate achiziţiei acestora.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiriaşii ANL vor putea ipoteca locuinţele pentru a obţine credite destinate achiziţiei acestora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei