Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandatul lui Daniel Morar la DNA, prelungit până la sfârşitul anului

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe Daniel Morar până la 31 decembrie în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât îi expira delegarea, iar ministrul Justiţiei şi preşedintele nu au ajuns la un consens în privinţa numirii Monicăi Şerbănescu.

Delegările pentru funcţiile de procuror şef sunt făcute pentru cel mult de 90 de zile, într-un an, putând fi prelungite o dată cu alte 90 de zile maxim, potrivit legii.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat-o, în 11 august, pe procuroarea Monica Şerbănescu pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar pe Daniel Morar pentru postul de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau pentru cel de adjunct al DNA. Daniel Morar a refuzat ofertele ministrului Predoiu.

În 5 septembrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins cu patru voturi "împotrivă" şi trei "pentru", numirea în funcţia de procuror şef al DNA a Monicăi Şerbănescu.

Potrivit procedurii, după obţinerea unui aviz consultativ din partea CSM, propunerea ministrului Justiţiei privind numirea procurorului şef la DNA este transmisă preşedintelui, care dă soluţia decisivă.

În 11 august, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe Daniel Morar pentru încă trei luni în funcţia de procuror şef al DNA, în lipsa unui răspuns din partea preşedintelui României, Traian Băsescu, asupra solicitării ministeriale.

Vineri, 7 noiembrie, Kovesi i-a prelungit delegarea în funcţie lui Morar până la 31 decembrie, urmând, eventual, să prelungească acest mandat până la 180 de zile, în cazul în care nu va fi desemnat, în această perioadă, un succesor.

Ministrul Cătălin Predoiu a înaintat, în 15 septembrie, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însă şeful statului nu a dat încă un răspuns.

Ulterior, Codruţa Kovesi i-a delegat în funcţiile de conducere pe procurorii-şefi din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Doru Ţuluş, Mircea Zărie, Carmen Gâlcă şi Romeo Bălan, cărora le expiraseră mandatele în 22 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandatul lui Daniel Morar la DNA, prelungit până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mandatul lui Daniel Morar la DNA, prelungit până la sfârşitul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei