Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grevă de avertisment a sindicaliştilor din învăţământ, azi între orele 12.00 şi 14.00

Sindicaliştii din sistemul de educaţie se va afla, astăzi, pentru două ore, în grevă de avertisment, protestând astfel faţă de decizia Guvernului de a suspenda aplicarea legii privind majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Astfel, sindicaliştii afiliaţi la federaţiile Alma Mater, FLSI, Spiru Haret şi FEN se vor afla în grevă de avertisment astăzi, între orele 12.00 şi 14.00.

De asemenea, astăzi, între 11.00 şi 14.00, sindicaliştii din educaţie vor picheta sediul Guvernului.

Lunea trecută, Federaţia "Spiru Haret" a organizat o grevă de avertisment, zeci de mii de profesori fiind prezenţi în şcoli, însă nu s-au făcut cursuri.

Pentru astăzi, 10 noiembrie, toate cele patru federaţii au anunţat grevă de avertisment, totodată ele avertizând Executivul că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat din 18 noiembrie.

 

Legea cu bucluc

Camera Deputaţilor a aprobat, în unanimitate, la finele lunii septembrie, Ordonanţa Guvernului 15 din 30 ianuarie 2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ, care prevede creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ, Camera fiind for decizional în privinţa acestui act normativ.

Ulterior, Guvernul a amânat aplicarea acestor prevederi, motivând că nu sunt bani, ceea ce a provocat nemulţumirea sindicaliştilor din educaţie.

Între timp, Curtea Constituţională a fost sesizată de Avocatul Poporului în legătură cu aparenta neconstituţionalitate a unei prevederi din Ordonanaţa de Urgenţă a Guvernului care împiedică aplicarea Legii privind majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50 la sută, până în luna aprilie 2009.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care are peste 191.000 de membri de sindicat, a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la "neconstituţionalitatea prevederilor 1, 2 şi 4 din OUG 136/2008 privind stabilirea unor măsuri pentru salarizarea personalului din învăţământ în anul 2008".

Sindicatele apreciază că sunt neconstituţionale dispoziţiile menţionate ale OUG 136/2008, arătând că Legea de aprobare a OG 15/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în 2008 personalului din învăţământ, a făcut obiectul controlului de constituţionalitate înainte de promulgarea acesteia, la sesizarea Guvernului, prin Decizia 1.093 din 15 octombrie 2008.

Guvernul a decis, în 28 octombrie, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50 la sută a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grevă de avertisment a sindicaliştilor din învăţământ, azi între orele 12.00 şi 14.00.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grevă de avertisment a sindicaliştilor din învăţământ, azi între orele 12.00 şi 14.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei