Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2008 - Anul XIII, nr. 262 (3943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tăriceanu spune că majorarea salariilor echivalează cu un salt în gol de la etajul 20

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, la Brăila, în cadrul unui miting electoral al PNL, că majorarea salariilor, în condiţiile crizei financiare internaţionale, echivalează cu un salt în gol de la etajul 20, el făcând apel la o politică economică prudentă şi cumpătată.

"În condiţiile în care astăzi, în lume, există o uriaşă criză financiară şi economică, probabil cea mai amplă de la marea depresie economică din 1929-1933, a majora salariile echivalează cu un salt în gol de la etajul 20. În acest moment, politica economică trebuie să fie una bazată pe prudenţă, pe cumpătare şi pe responsabilitate", a declarat Tăriceanu.

El a precizat că majorarea salariilor din educaţie cu 50% este un lucru "absolut nerealizabil şi nesustenabil economic".

Tăriceanu a dat asigurări că în anii următori salariile vor creşte în continuare, dar strâns legat de performanţa economică. "Azi, o majorare necontrolată a salariilor, de 50%, nu va face decât să se repercuteze în inflaţie şi devalorizare a monedei naţionale şi nu vom avea nimic de câştigat, pentru că banii nu vor mai valora nimic", a adăugat Tăriceanu.

Parlamentul va trebui să îşi asume consecinţele unei eventuale respingeri a Ordonanţei de Urgenţă privind amânarea majorării salariale în educaţie, decizie care ar echivala cu "un salt în gol de la etajul zece" şi care ar avea efecte negative asupra economiei, a declarat, luni, premierul Tăriceanu, într-o întâlnire cu directorii şi profesorii de la liceul "Virgil Madgearu" din Bucureşti, pe tema majorării salariilor din sistemul de învăţământ.

"Din punct de vedere politic, poate să decidă ce vrea, dar important este dacă putem şi, dacă vrem cu toţii să ne aruncăm de la etajul zece în gol, sigur că se poate face şi lucrul ăsta. Ştim foarte bine atunci când te arunci în gol care sunt consecinţele. Parlamentul sigur că poate să ia o decizie politică, fără îndoială, sunt de acord cu acest lucru, îl ştiu foarte bine, dar trebuie ca întotdeauna să vedem şi să măsurăm consecinţele. Dacă unii parlamentari vor dori să persevereze, atunci sigur că este problema lor", a spus Tăriceanu.

Câteva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" au declanşat, luni, greva de avertisment, după ce au cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească de urgenţă şi să respingă ordonanţa privind amânarea majorării cu 50 la sută a salariilor profesorilor.

Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, că OUG de amânare a măririi salariilor din educaţie va fi dezbătută săptămâna viitoare, luni, când Senatul se va reuni în şedinţă de plen, comisiile sesizate în fond fiind cea de muncă şi cea de învăţământ, iar cu aviz, comisiile de buget şi juridică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu spune că majorarea salariilor echivalează cu un salt în gol de la etajul 20.
 Vizualizări articol: 349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tăriceanu spune că majorarea salariilor echivalează cu un salt în gol de la etajul 201.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei