Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grevă vineri

Negocierile între sindicalişti şi conducerea CFR au eşuat

Directorii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură nu s-au înţeles în cadrul discuţiilor de ieri avute cu sindicaliştii astfel că vineri, între 7.00 şi 13.00, circulaţia feroviară va fi oprită în semn de protest.

Sindicaliştii nu renunţă la protestul de vineri, de întrerupere a activităţii timp de şase ore, după ce, în urma întâlnirii de ieri, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, nu au primit promisiuni pentru aprobarea bugetelor celor două companii, astfel că ameninţă cu întreruperea activităţii, pe termen nelimitat, data nefiind încă fixată, a declarat, la finalul întâlnirii, preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Popa.

Liderul sindical a precizat că această acţiune, de vineri, a sindicaliştilor este prima mişcare de protest pentru siguranţa locurilor de muncă, pentru securitatea în muncă şi pentru siguranţa călătorilor.

 

Grevă pe termen nelimitat

Sindicaliştii nu sunt optimişti în ceea ce priveşte aprobarea bugetelor celor două companii, până vineri şi anunţă că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, în curând sunt pregătiţi să înceteze lucrul pe termen nelimitat.

Popa spune că protestul lor este legal, pentru că orice angajat are dreptul să hotărască singur dacă munceşte sau nu, atâta timp cât nu îi sunt respectate drepturile.

Liderul sindical a subliniat că, din cei 34.000 de membri de sindicat, care asigură dirijarea trenurilor şi cei din activitatea comercială, 7.000-8.000, vor fi în activitate între orele 7.00 şi 13.00.

Popa a rugat călătorii care vor fi afectaţi de protestul de vineri să-şi îndrepte nemulţumirile către miniştrii Ludovic Orban şi Varujan Vosganian, precum şi către premierul Călin Popescu Tăriceanu, "principalii vinovaţi de situaţia creată".

 

Dialogul rămâne deschis

La rândul său, directorul general al CFR Călători, Alexandru Noapteş, a precizat, la finalul întâlnirii, că sindicaliştii CFR sunt obligaţi să asigure o treime din activitate, dacă declanşează greva, ei susţinând că în intervalul anunţat nu va lucra nici un angajat.

Potrivit lui Noapteş, chiar dacă trenurile sunt oprite între 7.00 şi 13.00, traficul feroviar va fi reluat abia spre seara de vineri.

"Sunt 250.000 de călători pe zi, iar din Gara de Nord pleacă 40 la sută dintre ei, programul acestora fiind total dat peste cap, pentru că, chiar dacă nu toţi CFR-iştii opresc lucrul, cei din mişcare comercial sunt esenţialii şi fără ei nu pot circula trenurile", a afirmat Noapteş.

Directorul general al CFR Infrastructură, Constantin Manea, a declarat, la finalul întâlnirii, că orice situaţie de acest gen poate fi soluţionată pe cale amiabilă. "Nu sunt întrunite condiţiile unei greve, mai este timp de analiză, principala lor problemă o constituie bugetele companiilor", a susţinut Manea.

Cei doi directori au susţinut că dialogul rămâne deschis şi că cele două părţi se mai pot întâlni, până vineri, pentru a încerca să îi convingă pe sindicalişti să renunţe la proteste.

Sindicaliştii Federaţiei Mişcare-Comercial s-au întâlnit, ieri, la discuţiile cu directorii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură, aceştia anunţând că vineri, între 7.00 şi 13.00, opresc activitatea, cerând condiţii de muncă mai bune şi aprobarea bugetelor pentru călători şi infrastructură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Negocierile între sindicalişti şi conducerea CFR au eşuat.
 Vizualizări articol: 352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Negocierile între sindicalişti şi conducerea CFR au eşuat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei