Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor naturale, obligatorie

Legea care obligă persoanele fizice sau juridice să îşi asigure locuinţele împotriva dezastrelor naturale a fost promulgată, ieri, de preşedintele Traian Băsescu, actul normativ urmând să intre în vigoare la 120 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei remis, ieri, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor.

Deputaţii au adoptat, în luna octombrie, proiectul de lege prin care persoanele fizice sau juridice sunt obligate să îşi asigure locuinţele împotriva dezastrelor naturale.

Suma asigurată obligatoriu, potrivit actului normativ, este de 20.000 de euro pentru fiecare locuinţă construită cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn sau cu pereţi externi din piatră, cărămidă arsă sau din orice alt material rezultat în urma unui tratament termic sau chimic şi de 10.000 de euro pentru orice locuinţă cu pereţi externi din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic.

Cei care nu îşi vor asigura locuinţele nu vor beneficia, în cazul producerii unui dezastru natural, de nici o despăgubire de la bugetul de stat sau de la bugetul local, se mai arată în actul normativ.

Legea mai prevede înfiinţarea pool-ului de asigurări împotriva dezastrelor naturale, ca societate de asigurare-reasigurare, care va gestiona Fondul de risc, din care se va asigura plata daunelor în cazul producerii riscurilor asigurate obligatoriu.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat şi intră în vigoare la 120 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor naturale, obligatorie.
 Vizualizări articol: 355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asigurarea locuinţelor împotriva dezastrelor naturale, obligatorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei