Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zeci de mii de cadre didactice intră azi în grevă de avertisment

Câteva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" declanşează, astăzi, greva de avertisment după ce au cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească de urgenţă şi să respingă ordonanţa privind amânarea majorării cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei "Spiru Haret", greva de avertisment va începe la ora 7.00 şi se va desfăşura pe parcursul întregii zile de astăzi.

Federaţia are afiliaţi 75.000 de salariaţi în toată ţara, 6.500 dintre ei fiind în Bucureşti, iar cei mai mulţi desfăşurându-şi activitatea la liceele Sfântul Sava, Jean Monnet, Spiru Haret, Mihai Viteazul şi Colegiul Economic "Virgil Madgearu".

 

5.000 de semnături în judeţul Dolj

În judeţul Dolj, aproximativ 5.000 de cadre didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" au semnat pentru declanşarea grevei de avertisment de astăzi, însă liderii sindicali se aşteaptă ca la acţiunea de protest să participe circa 3.000 de dascăli.

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, filiala Dolj, profesorul Bebe Cepoi, a declarat, ieri, faptul că cei mai mulţi dintre profesorii care vor intra în grevă de avertisment provin din mediul rural.

"La Spiru Haret sunt afiliaţi peste 5.000 de dascăli. Sunt însă şcoli în care profesorii sunt afiliaţi la două sindicate. Unii vor intra mai târziu. Pentru a nu perturba procesul educaţional, profesorii de la Spiru Haret au decis să intre la ore. Ne aşteptăm să intre în grevă aproximativ 3.000 de profesori, cei mai mulţi din mediul rural", a declarat Bebe Cepoi.

 

10.000 de protestatari la Iaşi

În judeţul Iaşi, aproximativ 10.000 de cadre didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" se vor afla astăzi în grevă de avertisment, protestul afectând majoritatea liceelor de elită din municipiul Iaşi, potrivit liderilor sindicali.

"Din cei 13.000 de profesori câţi numără judeţul, aproximativ 10.000 de dascăli vor participa la grevă. Cadrele didactice vor veni la şcoală, dar nu vor preda nimic. Practic, învăţământul ieşean va fi paralizat timp de o zi”, a declarat, ieri, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret".

El a spus că greva de avertisment va afecta majoritatea liceelor de elită din Iaşi, precum Colegiul Racoviţă, Colegiul Negruzzi şi Colegiul Naţional, unde elevii nu vor face ore.

"Probabil că elevii nici nu vor veni la şcoală pentru că au aflat din timp despre protestul nostru. Dacă totuşi vor fi copii care vor veni la şcoală, ei vor fi supravegheaţi în clase de către profesori, dar fără a se face cursuri”, a mai spus Isvoranu.

 

Şi filialele din Ardeal fac grevă

În judeţul Timiş, 6.000 de cadre didactice sunt afiliate la Sindicatul "Spiru Haret" şi vor intra în grevă, astăzi, la ora 08.00.

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Spiru Haret" filiala Timiş, Virgil Popescu, sindicatul aşteaptă ca toţi profesorii să înceapă protestul, ei urmând să fie prezenţi la şcoală şi, chiar dacă nu vor preda, vor supraveghea elevii care se prezintă la cursuri.

În judeţul Cluj, peste 2.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar, aparţinând Sindicatului "Spiru Haret", vor participa la protestul de astăzi.

În judeţul Mureş, peste 5.000 de sindicalişti din învăţământ vor intra, astăzi, în grevă de avertisment, liderul filialei mureşene, Ioan Secărea, spunând că în acest sens au fost anunţate Prefectura şi Inspectoratul Judeţean Şcolar, fiind afectate peste 160 de unităţi şcolare.

 

Proteste viitoare

Federaţia "Spiru Haret" cere Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească în regim de urgenţă şi să respingă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de amânare până în 1 aprilie a aplicării legii privind creşterea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Celelalte trei federaţii din educaţie - Alma Mater, FLSI şi FEN - vor intra în grevă de avertisment în 10 noiembrie. Din 18 noiembrie toate cele patru federaţii din educaţie intră în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumite de decizia Guvernului de a amâna până în 1 aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Şi Federaţia Sanitas ameninţă cu greva de avertisment în 14 noiembrie şi cu cea generală din 20 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de mii de cadre didactice intră azi în grevă de avertisment.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de mii de cadre didactice intră azi în grevă de avertisment0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei