Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 1.600 de infracţiuni la frontiera cu Moldova în primele nouă luni

Numărul infracţiunilor constatate de poliţiştii de frontieră, în primele nouă luni ale anului 2008, la frontiera româno-moldovenească a ajuns la aproape 1.600, acestea fiind săvârşite atât de cetăţeni români cât şi de străini, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit unui comunicat remis ieri de IGPF, la frontiera româno-moldovenească "se constată o diversitate de fenomene infracţionale transfrontaliere, ce pornesc de la migraţie ilegală şi trafic de persoane, contrabandă cu bunuri accizabile - în special ţigări şi până la trafic cu autoturisme furate din străinătate".

Astfel, în primele nouă luni ale anului 2008, numărul infracţiunilor constatate de poliţiştii de frontieră a fost de 1.557, acestea fiind săvârşite atât de cetăţeni români cît şi străini.

Potrivit IGPF, în această perioadă a fost înregistrat un trafic de peste 3.120.000 persoane şi 850.000 mijloace de transport, cifrele fiind în creştere faţă de perioada similară a anului trecut.

În perioada analizată au fost depistaţi 289 de străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, atât prin punctele de trecere (cu documente false sau ale altor persoane, ascunşi în mijloacele de transport) cât şi la "frontiera verde", dar şi trei călăuze.

Au fost identificate 12 filiere de trafic de fiinţe umane (cu 46 de traficanţi implicaţi şi 76 de victime), precum şi 15 filiere de migraţie (cu 61 de traficanţi şi 117 migranţi), au fost descoperite 28 de maşini furate din străinătate, şase arme, 561 cartuşe, 373 de kilograme de peşte, 12 ambarcaţiuni şi peste 600 de unelte de pescuit folosite la braconaj, precum şi aproximativ 2.900.000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare totală de peste 17 milioane de lei (mai mult de 4,7 milioane de euro).

Potrivit IGPF, caracteristic acestei zone de frontieră este "migraţia mascată" a cetăţenilor moldoveni, care intră legal în România, invocând scopul turistic şi, ulterior, fiind depistaţi, la ieşirea din România la frontiera de vest în tentative de trecere ilegală, cu documente false sau ascunşi în maşini sau trenuri.

O altă infracţiune des întâlnită pe graniţa cu Moldova este traficul cu ţigări de contrabandă, aici fiind confiscate mai mult de o treime din totalul ţigărilor de contrabandă depistate de poliţiştii de frontieră din întreaga ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.600 de infracţiuni la frontiera cu Moldova în primele nouă luni.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 1.600 de infracţiuni la frontiera cu Moldova în primele nouă luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei