Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2008 - Anul XIII, nr. 258 (3939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fresenius deschide o nouă clinică de dializă în Bucureşti

Furnizorul de servicii private de dializă Fresenius NephroCare România a deschis un nou centru de profil în Bucureşti, cu o capacitate de 420 de locuri, investiţia pentru amenajarea unităţii şi pentru echipamente ridicându-se la 1,3 milioane euro, se arată într-un comunicat al companiei.

Centrul, considerat cel mai mare din Europa, este a doua unitate Fresenius din Capitală, aceasta urmând să asigure tratamentul pentru 32% dintre pacienţii din Bucureşti, potrivit companiei.

"Bucureştiul absoarbe 15% din totalul pacienţilor hemodializaţi din ţară şi 20% dintre cei trataţi prin dializă peritoneală", a declarat directorul general Fresenius Medical Care România, Alexandru Ciolan.

Clinica de dializă va deservi şi pacienţii din Ilfov, Dâmboviţa, Călăraşi, Argeş sau Giurgiu.

Potrivit datelor furnizorului, 18% dintre pacienţii hemodializaţi în noul centru se deplasează de trei ori pe săptamână dinspre aceste zone către Bucureşti.

"Estimăm că procentul se va optimiza prin deschiderea în perioada 2009-2010 a unor noi centre în judeţele limitrofe", a apreciat reprezentantul companiei.

Centrul de dializă poate oferi tratament prin hemodializă şi dializă pentru maxim 420 de pacienţi, fiind dotat cu 67 de maşini de dializă şi cu echipamenete de distribuţie a fluidelor. Pacienţii vor primi îngrijiri din partea unei echipe din care fac parte 12 medici, 64 asistenţi medicali şi un psiholog.

Furnizorul de servicii medicale intenţionează să deschidă alte cinci noi clinici până în 2010, în Braşov, Ploieşti, Piteşti, Suceava şi Deva, valoarea bugetată a investiţiilor fiind de aproximativ 20 milioane euro.

Compania deţine cinci clinici de dializă în Bucureşti, Iaşi, Constanţa şi Bacău, fiind trataţi peste 1.200 de pacienţi.

Fresenius NephroCare România este lider pe segmentul serviciilor private de dializă, cu o cotă de piaţă de 18%, la finele semestrului, potrivit datelor firmei.

Compania face parte din grupul Fresenius Medical Care Germania, prezent pe piaţa românească şi prin compania Fresenius Medical Care România, care se ocupă de importul şi distribuţia de echipamente şi consumabile pentru dializă. Grupul deţine o reţea de aproximativ 2.200 clinici private în America de Nord, America Latină, Europa şi zona Asia-Pacific, iar în centre sunt trataţi aproximativ 174.000 pacienţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fresenius deschide o nouă clinică de dializă în Bucureşti.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fresenius deschide o nouă clinică de dializă în Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei