Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primul program de educaţie financiară pentru public, lansat ieri

Populaţia va fi ajutată să înţeleagă mai bine concepte financiare şi să-şi gestioneze mai eficient bugetele proprii prin campania lansată, marţi, de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) şi Junior Achievment, sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Scopul campaniei de informare a populaţiei în general - lansată marţi pe site-ul www.bugetulfamiliei.ro - este acela de conştientizare a necesităţii introducerii educaţiei financiare în viaţa consumatorilor români, pentru a le da posibilitatea de a avea cunoştinţele de bază în momentul în care iau decizii importante cu efecte pe termen mediu şi lung asupra lor şi a familiilor acestora, potrivit repezentanţilor APC.

Această campanie a venit ca o necesitate pentru nevoile complexe ale indivizilor, cum sunt creşterea instabilităţii în domeniul muncii, scăderea securităţii sociale, creşterea responsabilităţii personale, creşterea prosperităţii, creşterea gradului de îndatorare, creşterea speranţei de viaţă şi ca o necesitate pentru produsele şi serviciile financiare complexe, precum canale noi de distribuţie, nivelul de reglementare al pieţelor financiare, gama largă de produse financiare şi creşterea dinamicii în dezvoltarea de noi produse, creşterea cantităţii de informaţii, a declarat, marţi, directorul Centrul European al Consumatorilor România (ECC România), Răzvan Resmeriţă.

Cu ajutorul campaniei, consumatorii vor fi sprijiniţi în a găsi şi obţine informaţii pertinente şi independente, în a-şi dezvolta abilităţile şi a le creşte încrederea acestora faţă de oportunităţile şi riscurile financiare, a susţinut Răzvan Resmeriţă.

"Asigurarea unei mai bune înţelegeri a caracteristicilor principale ale produselor şi serviciilor, mărirea orizontului alegerilor consumatorilor şi asigurarea că alegerile făcute de către aceştia sunt alegeri informate, alegerile făcute trebuind să fie în perfectă concordanţă cu aşteptările şi nevoile consumatorilor", a explicat directorul ECC România.

În cadrul acestei campanii va fi organizat programul "Train for Trainers - Bugetul Familiei", va fi implementat un program de educaţie a adulţilor, în parteneriat cu Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

La nivel general, scopul educaţiei financiare este de a se asigura ca deciziile pe care consumatorii le iau sunt în cunoştinţă de cauză şi că aceştia acţionează în deplina concordanţă cu nevoile lor şi circumstanţele existente, a precizat preşedintele ANPC, Dan Vlaicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul program de educaţie financiară pentru public, lansat ieri.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul program de educaţie financiară pentru public, lansat ieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei