Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvern

Majorarea salariilor profesorilor, amânată până în aprilie

Guvernul a decis ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009, au declarat agenţiei surse ministeriale.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, luni, la finalul discuţiilor cu sindicatele, că documentul care va include principiile de elaborare a legii salarizării în sectorul bugetar va fi redactat săptămâna viitoare, iar proiectul de lege va fi prezentat Parlamentului la jumătatea anului viitor.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că a promulgat legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie, de la 1 octombrie. Şeful statului a spus că legea respectă criteriile de constituţionalitate şi consideră oportună promulgarea acesteia.

După această decizie a preşedintelui, ceilalţi bugetari, din sănătate şi administraţie publică, au anunţat că nu vor renunţa la protestele deja anunţate şi vor intra chiar şi în grevă generală, dacă nu primesc o majorare a salariilor de 50%.

Şeful Guvernului a cerut, vineri seară, politicienilor şi liderilor sindicali să înţeleagă că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor va avea un efect catastrofal asupra economiei şi a arătat că România nu îşi poate permite aplicarea unei astfel de măsuri iresponsabile.

Premierul a declarat că nu va permite aplicarea unei astfel de majorări salariale.

 

Sindicatele din educaţie consideră "incredibilă" decizia Guvernului şi ameninţă cu greva

Sindicatele din educaţie consideră "incredibilă şi unică în lume" decizia Guvernului de a amâna aplicarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice şi spun că pregătesc acţiuni de protest, ameninţând chiar cu grevă.

"Este incredibil ce a făcut Guvernul, niciunde în lume nu s-a mai întâmplat aşa ceva, ca un Guvern să amâne sau să nu aplice o lege prin ordonanţă de urgenţă. Este o bătaie de joc mare faţă de învăţământ", a declarat, ieri, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu.

Acesta a spus că fotografii ale premierului Călin Popescu Tăriceanu şi ale celor din Guvern care au fost de acord cu această decizie vor fi afişate la toate unităţile şcolare, iar profesorii nu vor mai vota niciodată Partidul Naţional Liberal.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, că prin această decizie "Guvernul şi-a tăiat singur craca de sub picioare" şi nu crede că PNL va mai intra în Parlament.

Cornea a spus că va da în judecată Guvernul şi îi va convoca pe toţi liderii din teritoriu pentru a hotărî care sunt acţiunile de protest viitoare, ameninţând cu greva generală.

"Instituţiile fundamentale ale statului de drept - Parlamentul, Curtea Constituţională, Preşedinţia - nu au nici o valoare pentru Guvernul Tăriceanu. Legea este facultativă, iar dispreţul faţă de salariaţii din învăţământ este total", a declarat Aurel Cornea.

Potrivit liderului FSLI, prin măsura adoptată Executivul demonstrează că nu a alocat educaţiei şase la suta din PIB, cifrele fiind doar pe hârtie, iar în realitate nu sunt bani nici pentru plata salariilor până la sfârşitul anului.

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu va accepta încălcarea flagrantă a dreptului la o salarizare decentă a personalului din învăţământ. În aceste condiţii, în perioada imediat următoare, vom recurge la forme extreme de protest, mergând până la greva generală", a precizat Aurel Cornea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorarea salariilor profesorilor, amânată până în aprilie.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majorarea salariilor profesorilor, amânată până în aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei