Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii au consumat mai multe medicamente fără reţetă decât media mondială

România are o dinamică specială în domeniul medicamentelor vândute fără prescripţie medicală (OTC), cu o creştere a pieţei de 12,1 la sută în ultimul an, faţă de cea înregistrată la nivel mondial, de 5,7 la sută.

A doua ediţie a workshop-ului "Nicholas Hall's OTC masterclass", dedicat profesioniştilor din industria farmaceutică, a avut loc la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute.

Concluziile seminarului arată că fiecare persoană are simptome de boală, în medie, 18 zile dintr-un an. OTC-urile ocupă primul loc în preferinţa oamenilor privind timpul alocat tratamentului. Din cele 18 zile, timp de cinci zile pacienţii fac tratament cu OTC-uri, trei zile cu medicamente cu prescripţie medicală, tot aproximativ trei zile se tratează cu remedii naturiste, iar o săptămână nu iau nimic, a mai reieşit din studiu.

Profesioniştii din industria de automedicaţie trebuie să se adapteze rapid noilor condiţii economice mondiale cu efecte directe în marketarea produselor lor în România. În cadrul masterclass-ului, s-au pus în evidenţă tendinţe în marketarea anumitor OTC-uri care balansează între medical şi stil de viaţă, cu accent pus pe cultura locală şi decizia cumpărătorului, care nu este influenţat doar de medic.

Lipsa de timp este un element specific omului modern, ca şi stresul şi nevoia de întreţinere a sănătăţii. În consecinţă, pentru a deţine controlul propriei stări de sănătate, consumatorii au nevoie de produse la îndemână oricând şi foarte rapid, fără să viziteze doctorul.

OTC este un termen preluat din limba engleză, termenul provenind din iniţiale expresiei "over the counter", adică medicamente fără prescripţie medicală. Din acestea, cele mai importante segmente sunt medicamentele pentru răceală şi gripă, analgezicele (produsele contra durerii), vitaminele şi mineralele, hepato-tonicele si protectoarele pentru ficat şi remediile pentru circulaţie periferică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii au consumat mai multe medicamente fără reţetă decât media mondială.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii au consumat mai multe medicamente fără reţetă decât media mondială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei