Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru prima dată, medicamente compensate 50 la sută pentru obezitate şi infertilitate

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au aprobat pentru prima dată compensarea cu 50 la sută din preţ a unor tratamente administrate în obezitate şi pentru infertilitate, a declarat, ieri, directorul general adjunct al CNAS, Anci Ionescu.

"Există deja 17 români, printre care şi trei adolescenţi (având peste o sută de kilograme fiecare) care au primit de la stat medicamente la jumătate de preţ, care să-i ajute să slăbească. Tinerii suferă, pe lângă obezitate, de diabet şi boli de inimă. De asemenea, şase femei au făcut cereri pentru a obţine medicaţie la jumătate de preţ întrucât nu pot avea copii. Dosarele acestor paciente aşteaptă să fie aprobate'', a mai spus directorul general adjunct Ionescu.

Pacienţii supraponderali vor primi, timp de trei luni, unul din cele trei medicamente care să îi ajute să slăbească. Evident că acest tratament trebuie completat cu o dietă sănătoasă şi cu exerciţii fizice, a mai spus directorul general.

În plus, bolnavii vor fi evaluaţi de medicul endocrinolog după cele trei luni de tratament. Dacă medicaţia nu a dat rezultate, medicul ar putea decide dacă tratamentul trebuie prelungit sau oprit.

Tratamentul lunar costă, în medie 700 de lei, dar fiind compensat cu 50 la sută, pacientul va plăti în farmacie doar 350 de lei.

Pentru ca o persoană obeză să fie primită în programul care îi permite cumpărarea medicamentelor la jumătate de preţ trebuie ca indicele de masă corporală (raportul înălţime - greutate) să fie peste 35. Intră automat în program cei care, pe lângă obezitate, suferă de diabet sau boli de inimă. În plus, pacientul trebuie să fi urmat, timp de un an, o dietă care să nu fi avut niciun efect, dar şi să nu sufere de bulimie nervoasă. Dosarul medical întocmit de endocrinolog sau diabetolog trebuie avizat de comisia de specialitate. Tratamentul aprobat de comisie poate dura un an, dar trimestrial trebuie făcută evaluarea sănătăţii.

Pentru cazurile de infertilitate, pacientele trebuie să aibă între 18 şi 45 ani. În cazul femeilor infertile din cauze hormonale, investigaţiile trebuie să arate că acestea nu au afecţiuni organice, cum ar fi trompe înfundate sau malformaţii.

Directorul CNAS a mai spus că pacientele îşi iau angajamentul scris că anunţă medicul în cazul în care rămân însărcinate.

Femeile depun dosarul medical la Casa Judeţeană de Asigurări Sănătate, iar actele vor fi trimise, lunar, spre aprobare la CNAS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru prima dată, medicamente compensate 50 la sută pentru obezitate şi infertilitate.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pentru prima dată, medicamente compensate 50 la sută pentru obezitate şi infertilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei