Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Sanitas ameninţă cu greva generală

Federaţia Sanitas ameninţă cu un miting în Capitală pe 4 noiembrie şi cu greva generală pe 20 noiembrie, sindicaliştii fiind nemulţumişi că ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a chemat, ieri, la discuţii şi nu s-a prezentat, fiind plecat din ţară.

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a declarat, ieri, că la întâlnirea de la Ministerul Sănătăţii nu a venit nici Eugen Nicolăescu, nici un secretar de stat cu care să discute, deşi invitaţia a fost făcută joi de ministru.

"Ne-a invitat de joia trecută, la Biroul Executiv al Federaţiei, să venim azi (ieri - n.r.) la discuţii. Dacă şi-a bătut joc de noi, vom trece la proteste. Vom aduce, pe 4 noiembrie, în Capitală 10.000 de oameni la un miting şi un marş până la Guvern, iar pe 10 vom organiza o grevă de avertisment de două ore, urmând să intrăm în grevă generală pe 20 noiembrie", a precizat Petcu.

Federaţia Sanitas va organiza, vineri, un congres unde îl aşteaptă pe ministrul Eugen Nicolăescu să motiveze lipsa de la întâlnirea de ieri şi să prezinte soluţii la solicitările sindicaliştilor, legate în principal, de majorări salariale cu 50 la sută, a mai spus Petcu.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi cei ai Ministerului Sănătăţii au convenit, joi, să organizeze un grup de lucru comun pentru a discuta problema majorărilor salariale cerute de sindicalişti, urmând ca, după aprobarea Legii bugetului să se decidă în ce măsură este posibilă o creştere a salariilor.

Sindicaliştii trebuie să aştepte până pe 24 octombrie, când este posibil să fie aprobată Legea bugetului, pentru a afla dacă este posibil să li se majoreze salariile. Până atunci vor strânge semnături de la membrii din toată ţara, pentru a putea declanşa protestele în cazul în care nu se ajunge la un acord cu Ministerul Sănătăţii.

Potrivit preşedintelui Sanitas, federaţia vrea să semneze un acord cu actualul Guvern pentru a le fi garantată o majorare salarială din 2009, chiar dacă Executivul se va schimba.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Sanitas ameninţă cu greva generală.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Sanitas ameninţă cu greva generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei