Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu:

Criza nu ne va ierta, dacă nu suntem prudenţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Bruxelles, că, deşi actuala criză financiară nu a afectat România, criza economică ce o va urma nu va "ierta" ţara noastră, dacă nu se manifestă prudenţă.

Preşedintele Băsescu a spus că principalul subiect discutat la Consiliul European a vizat criza financiar-bancară prin care trec în prezent statele din Uniunea Europeană.

El a menţionat că s-a hotărât ca statele membre să acţioneze concret pentru diminuarea efectelor acestei crize, inclusiv prin crearea unei structuri informale la nivel european formată din reprezentanţi ai instituţiilor bancare care în sistemele naţionale au atribuţii de control.

Traian Băsescu a precizat că s-a stabilit ca resursele bugetare de care beneficiază statele membre să fie îndreptate către economia reală, către producţie şi către dezvoltarea infrastructurii, şi nu către consum, pentru a se crea astfel posibilitatea de creştere economică şi de creare de locuri de muncă. Preşedintele a spus că numai astfel poate fi depăşită criza financiară actuală.

Preşedintele a mai declarat că "etapa a doua", respectiv criza economică "urmează".

 

Resursele bugetare, dirijate către producţie

Băsescu a spus că România nu a fost lovită de criza financiară datorită normelor de prudenţialitate bancară. Preşedintele a arătat că statele Uniunii Europene sunt departe de normele de prudenţialitate existente în sistemul bancar românesc şi care au fost aplicate în România în urma situaţiei înregistrate la finalul anilor '90.

"Dacă datorită realizărilor noastre nu ne-a lovit criza financiară, criza economică nu ne iartă dacă nu suntem prudenţi", a avertizat Traian Băsescu.

Preşedintele a adăugat că şi în această situaţie se înregistrează deja diminuări ale vitezei investiţiilor în economia românească. Criza economică nu ţine nici de guvernare şi nici de sistemul bancar, ci de faptul că România se află într-un sistem economic global, a mai spus el.

Traian Băsescu a subliniat că resursele bugetare trebuie dirijate către producţie, şi nu pentru consum, dacă se doreşte diminuarea la maximum a efectelor crizei economice care urmează celei financiare.

Întrebat ce efecte ar putea avea promulgarea legii creşterii salariilor profesorilor în contextul în care s-a stabilit la Bruxelles că resursele bugetare trebuie îndreptate către producţie, şi nu către consum, Traian Băsescu a răspuns: "Fiind o chestiune internă, o discutăm acasă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criza nu ne va ierta, dacă nu suntem prudenţi.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Criza nu ne va ierta, dacă nu suntem prudenţi4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei