Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie la Curtea Constituţională

Legile pensiilor, creşterii salariilor profesorilor şi cea a Curţii de Conturi, constituţionale

Curtea Constituţională (CC) a decis, ieri, că legile pensiilor, creşterii salariilor cadrelor didactice şi cea a Curţii de Conturi sunt constituţionale.

 

Tăriceanu, surprins

Premierul Tăriceanu a declarat, la Bruxelles, că este surprins de decizia Curţii Constituţionale în cazul majorării salariilor profesorilor, deoarece o astfel de creştere nu poate fi susţinută financiar şi va genera o criză majoră, şi că nu va lua în calcul decât ceea ce este în folosul economiei.

"Cu o astfel de măsură vă garantez că nu vom face decât să plonjăm cu capul înainte într-o criză majoră care va distruge toate eforturile şi performanţele înregistrate de economie în ultimii nouă ani. De aceea, mă simt obligat să spun că voi considera cu toată responsabilitatea aceste măsuri decise de Parlament şi nu voi lua în calcul decât ceea ce este în folosul economiei României şi al cetăţenilor, chiar dacă o astfel de atitudine este din punct de vedere politic penalizantă, pentru că probabil vor fi categorii profesionale, precum cei din educaţie, care vor considera că la proximele alegeri trebuie să penalizeze Guvernul şi partidul meu pentru o astfel de decizie", a spus Tăriceanu.

Întrebat de presă ce anume va face Guvernul în acest sens, premierul a arătat că "soluţii se găsesc întotdeauna", dar că nu doreşte să anticipeze înainte ca procedura juridică să fie încheiată, deoarece legea nu este în vigoare nefiind încă promulgată.

Guvernul îşi menţine punctul de vedere conform căruia majorarea cu 50% a salariilor profesorilor nu poate fi susţinută financiar şi va analiza orice măsură posibilă în sprijinul stabilităţii economice, a declarat secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca.

 

Boc: Decizia CC este corectă

Decizia Curţii Constituţionale privind majorarea salariilor profesorilor este corectă pentru că instanţa constituţională nu apreciază oportunitatea, ci constituţionalitatea unui act normativ, consideră preşedintele PDL, Emil Boc.

Boc a declarat, ieri, că legea privind majorarea cu 50 % a salariilor cadrelor didactice merge mai departe spre preşedinte, pentru promulgare, iar apoi spre publicarea în Monitorul Oficial.

"Decizia Curţii Constituţionale privind majorarea salariilor profesorilor este corectă, pentru că instanţa constituţională nu apreciază oportunitatea, ci constituţionalitatea unui act normativ. Guvernul trebuie să respecte decizia Parlamentului", a spus Boc.

Liderul PDL a afirmat, referitor la decizia privind legea pensiilor, că orice măsură privind pensiile sau salariile care nu provine de la PNL este atacată de Guvern la Curtea Constituţională, dar dacă ar fi fost iniţiată de liberali nu ar fi fost nicio problemă.

 

Geoană salută decizia CCR

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că salută decizia Curţii Constituţionale referitoare la legea privind creştere salariilor profesorilor şi că gestul Guvernului de a o ataca la CC a fost "nefiresc".

"A fost un gest, oricum, nefiresc din partea Guvernului, nu la Curtea Constituţională se tranşează o problemă de tensiune între Legislativ şi Executiv. Dar din punctul nostru de vedere legea este necesară, aşa cum este necesară majorarea salariilor celor care lucrează în zonele vitale ale societăţii, a celor care au salarii mici şi care trebuie stimulaţi printr-o recompensare salarială corespunzătoare", a spus Geoană.

Preşedintele PSD a afirmat că, în continuare, reprezentanţii partidului său vor milita pentru creşteri de salarii "ale celor care lucrează în funcţiunea publică şi în sectorul privat cu salarii foarte mici".

El a spus că, după educaţie, sănătatea este al doilea domeniu de interes strategic pentru societate, în care trebuie investit, şi că un viitor guvern PSD va interveni încă de la început pentru crearea unui echilibru şi a unei echităţi în sistemul de salarizare românesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legile pensiilor, creşterii salariilor profesorilor şi cea a Curţii de Conturi, constituţionale.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legile pensiilor, creşterii salariilor profesorilor şi cea a Curţii de Conturi, constituţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei