Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La masa pelerinilor de la Iaşi a fost servită şi o sarma uriaşă formată din 600 de sarmale mai mici

O sarma uriaşă formată din 600 de sarmale mai mici învelite în foi de viţă, simbolizând cei 600 de ani de atestare documentară a Iaşiului, a fost servită, marţi, pelerinilor prezenţi la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în total fiind împărţite aproape 10.000 de porţii de mâncare.

Masa pelerinilor, organizată de Primăria Iaşi, a avut loc imediat după terminarea Sfintei Liturghii de la Mitropolie, la Cantina de Ajutor Social fiind prezente câteva mii de persoane.

Astfel, au fost împărţite pelerinilor peste 55.000 de sarmale, 1.000 de litri de vin, 500 de litri de bere şi peste 500 de litri de sucuri. De asemenea, au fost pregătite 9.000 de colaci şi 800 de kilograme de mere. Pelerinii s-au înghesuit lângă cazanele cu mâncare pentru a primi o porţie, existând şi momente în care s-au produs busculade.

"Sarmaua uriaşă a fost fiartă timp de aproximativ două ore şi jumătate într-o tavă mare. Are 30 de kilograme şi cuprinde 600 de sărmăluţe. Aproximativ 120 de porţii pot fi acoperite cu aceste sărmăluţe. Sarmaua a fost pregătită încă de luni. Este prima de genul acesta şi pot spune că a fost mult de muncă pentru a o aduce în acest stadiu", a declarat Marciana Tiba, bucătăreasă la Cantina de Ajutor Social din Iaşi.

Pelerinii s-au arătat încântaţi de mâncarea primită şi au considerat-o binevenită după câteva ore de stat în picioare la slujbă.

“Aveam nevoie de o masă caldă după foarte multe ore de stat în picioare şi de aglomeraţie. Sărmăluţele sunt excepţionale”, a declarat un bărbat venit la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

Porţia unui pelerin a constat în cinci-şase sarmale şi un pahar de vin, bere sau suc. Printre cei care au împărţite sarmale s-au aflat şi angajaţi ai instituţiilor din subordinea primăriei.

Din cele 55.000 de sarmale, aproape jumătate au fost suportate din bani de la bugetul local, acestea fiind gătite în restaurantele din oraş. Restul de sarmale au fost asigurate de angajaţii primăriei, fiecare direcţie din cadrul instituţiei primind sarcina să pregătească un anumit număr de sarmale. Astfel, Poliţia Comunitară a contribuit cu 5.000 de sarmale, iar CET, Citadin, Salubris şi ai Regiei de Transport au pregătit câte 2.500-3-000 de sarmale. De asemenea, Serviciul de Stare Civilă a asigurat 500 de sarmale, iar Compartimentul de Comunicare din primărie 1.000 de sarmale.

Masa pelerinilor este organizată în fiecare an la Iaşi în 14 octombrie, iar sute de oameni se înghesuie pentru a primi porţiile cu mâncare.

Zeci de mii de credincioşi au participat, ieri, la Iaşi, la Sfânta Liturghie prilejuită de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, oficiată în faţa Catedralei Mitropolitane de peste 50 de preoţi, în frunte cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La masa pelerinilor de la Iaşi a fost servită şi o sarma uriaşă formată din 600 de sarmale mai mici.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La masa pelerinilor de la Iaşi a fost servită şi o sarma uriaşă formată din 600 de sarmale mai mici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei