Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2008 - Anul XIII, nr. 242 (3923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu ameninţă bancherii cu retragerea autorizaţiei

Banca centrală ar putea adopta măsuri drastice, care vor merge până la retragerea autorizaţiei de funcţionare, dacă se dovedeşte că au existat bancheri care au răspândit zvonuri privind situaţiile altor instituţii de credit, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Dacă se va dovedi că unele zvonuri pleacă din sistem, voi propune măsuri drastice, chiar să retragem licenţa", a spus Isărescu.

El a arătat că a avut o întâlnire cu Asociaţia Română a Băncilor şi că BNR va sprijini măsurile pe care instituţiile de credit le vor lua împotriva "răspândacilor".

"Nu cred că va trebui să mai aşteptăm ca acei oameni, dacă se va dovedi că sunt din bănci, să mai lucreze vreodată în sistem", a spus Isărescu.

El a dat exemplul zvonurilor legate de Banca Transilvania, unde "atacul informatic seamăna ca două picături de apă" cu zvonurile apărute în anul 2000 despre Banca Comercială Română.

"Media s-a dovedit astăzi mult mai matură şi a avut o atitudine mult mai responsabilă. Îi mulţumesc pe această cale din partea BNR", a afirmat Isărescu.

Guvernatorul BNR a mai arătat că dacă vor fi luate măsuri împotriva "răspândacilor", acestea vor fi îndreptate în primul rând către cei care lucrează în sistem.

Asociaţia Română a Băncilor a anunţat luni că va căuta soluţii de protecţie a sistemului bancar faţă de actele de defăimare şi denigrare a instituţiilor de credit, încercând să prevină astfel neîncrederea în bănci, pentru care se va consulta cu BNR şi ministerele de Justiţie şi Interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu ameninţă bancherii cu retragerea autorizaţiei.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Isărescu ameninţă bancherii cu retragerea autorizaţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei