Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Senatul dezbate astăzi cazurile Şereş şi Păcuraru

Şedinţa plenului Senatului pentru cazurile Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru se va desfăşura, astăzi, începând cu ora 9.30, a anunţat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat la finalul şedinţei Biroului Permanent că şedinţa de plen în care se vor discuta cele două rapoarte şi hotărâri ale Comisiei juridice cu privire la începerea urmăririi penale a senatorului Codruţ Şereş, în dosarele "Electrica Sud" şi "Hidroelectrica", şi cererea de urmărire penală în cazul ministrului Muncii, Paul Păcuraru, va avea loc astăzi, începând cu ora 9.30.

Văcăroiu a arătat că, după finalizarea Biroului Permanent, cele trei rapoarte ale Comisiei juridice, în cazurile celor doi demnitari au fost distribuite în căsuţele senatorilor. În plus, membrii Biroului Permanent şi liderii de grup au primit şi referatele sinteză ale Parchetului ICCJ, cu privire la solicitarea pentru începerea urmăririi penale în cazul celor doi.

Preşedintele Senatului a arătat că şedinţa de plen de astăzi va începe cu validarea a doi noi senatori, pentru a realiza, odată cu validarea acestora, cvorumul de 137 de senatori. În aceste condiţii, cvorumul de lucru şi cvorumul pentru începerea urmăririi penale va fi, potrivit lui Nicolae Văcăroiu, de 69 de senatori.

"În condiţiile în care nu avem cele două rapoarte de validare a doi noi senatori, înseamnă că suntem 135 de senatori şi, pe cale de consecinţă, cvorumul de lucru şi votul de jumătate plus unu pentru începerea urmăririi penale va fi de 68 de senatori", a mai precizat Văcăroiu.

 

Vot secret cu bile

Preşedintele Senatului a spus că primele rapoarte ce vor fi prezentate în plen sunt cele în care este vizat senatorul Codruţ Şereş, prezentarea rapoartelor urmând a fi făcută de un reprezentant al Comisiei juridice. În cadrul dezbaterilor din plen, primul la cuvânt va fi Codruţ Şereş, care va avea posibilitatea de a-şi prezenta punctul de vedere în faţa colegilor senatori, fără a exista o limită de timp pentru acest lucru.

Vor exista şi dezbateri ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare, aceeaşi procedură urmând a se desfăşura şi în cazul dosarului lui Paul Păcuraru, a menţionat Văcăroiu.

Preşedintele Senatului a precizat că votul va fi secret cu bile, într-o parte a tribunei de plen urmând a se amplasa două urne de vot pentru Codruţ Şereş şi în cealaltă parte a tribunei, o urnă de vot pentru Paul Păcuraru.

 

Cercetarea trebuie extinsă şi la Videanu, Seculici, Stolojan

Comisia juridică a Senatului precizează în raportul "Electrica Muntenia Sud" vizându-l pe Codruţ Şereş că cercetarea penală trebuie extinsă "la toate persoanele a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările analizate", dând exemplu pe Adriean Videanu, Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan.

Raportul Comisiei juridice a Senatului precizează că, "ţinând seama de complexitatea cauzei în care este implicat Codruţ Şereş, precum şi de gravitatea consecinţelor, astfel cum sunt prezentate de organele de anchetă, se apreciază că cercetarea penală trebuie continuată".

"Mai mult, s-a apreciat nu doar că cercetarea penală trebuie să continue, ci ea trebuie extinsă la toate persoanele a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările analizate", se arată în raportul Comisiei juridice.

Senatorii jurişti dau, "cu titlu de exemplu, cazul foştilor miniştri de stat Adriean Videanu (şi în calitate de primar general al Capitalei), Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan, precum şi o serie de secretari de stat din Ministerul Economiei şi Comerţului, Ministerul Justiţiei, al Comunicaţiilor şi din Ministerul Transporturilor, dar şi al altor persoane din apropierea Guvernului şi a Preşedintelui României", situaţii ce rezultă, potrivit raportului, din interceptările analizate.

În raport, membrii Comisiei juridice mai arată că "nu au fost în măsură să determine, în toate situaţiile, temeiurile pe baza cărora anchetatorii de caz au concluzionat, doar bazându-se pe interceptările telefonice, faptul că senatorul Codruţ Şereş a comis infracţiunile din lege privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, prevăzute de Legea nr.39/2003 şi Legea 508/2004, Cod Penal".

"Materialul probator transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este confuz şi neconcludent, fiind inserate o serie întreagă de elemente fără legătură cu speţa, ceea ce conduce la concluzia că fie există şi alte probe care justifică o asemenea abordare, dar care nu au fost trimise Senatului, fie concluziile anchetatorilor se bazează, în bună măsură, pe presupuneri, speculaţii şi bănuieli", menţionează documentul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul dezbate astăzi cazurile Şereş şi Păcuraru.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul dezbate astăzi cazurile Şereş şi Păcuraru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei