Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

INA critică funcţionarii publici care renunţă la statut pentru a intra în politică

Institutul Naţional de Administraţie (INA) critică faptul că mai mulţi înalţi funcţionari publici demisionează pentru a candida la alegerile parlamentare, după ce statul român a investit în pregătirea lor.

Reprezentanţii INA consideră că aceşti funcţionari dau dovadă de traseims politico - administrativ, ceea ce face ca banii oferiţi de statul român pentru ca aceştia să devină funcţionari publici profesionişti şi neutri din punct de vedere politic să fie cheltuiţi în van, se arată într-un comunicat al Institutului.

Printre cei nominalizaţi de reprezentanţii INA sunt subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, Clement Negruţ, subprefect de Alba, şi Nicuşor Păduraru, prefect de Iaşi, care au renunţat la statutul de funcţionar public pentru a intra în politică.

Directorul general INA, Dragoş Dincă, a precizat că Onofrei tocmai a terminat un curs de înalt funcţionar care a costat 3.500 de lei, deşi "ştia că va candida". În opinia acestuia, situaţia ar putea fi reglementată doar de bunul simţ.

"Consider acest fapt nu doar imoral, ci total anormal. De ce au mai urmat aceşti oameni tot felul de cursuri, plătite din bani publici, dacă nu aveau de gând să facă din funcţia publică o carieră? Pentru imagine? Trecerea funcţionarilor în politică nu face decât să scadă încrederea oamenilor în administraţie, iar cei ce se plimbă între administraţie şi politică sunt sinonimi traseiştilor politici, lipsiţi de orice scrupule", a declarat Dragoş Dincă.

Potrivit lui Dincă, administraţia nu îşi recuperează banii investiţi în perfecţionarea funcţionarilor care renunţă la funcţie.

Dragoş Dincă a conchis că este anormală trecerea din politică în administraţie şi invers, iar funcţionarii nu ar trebui să urmeze cursuri pe bani publici dacă ştiu că vor renunţa la acest statut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului INA critică funcţionarii publici care renunţă la statut pentru a intra în politică.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
INA critică funcţionarii publici care renunţă la statut pentru a intra în politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei