Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Saakaşvili nu va ceda nici un "kilometru pătrat" din teritoriul Georgiei

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a anunţat ieri că a semnat un "acord de încetare a focului" cu "ocupantul rus", dar a dat asigurări că nu va ceda nici un "kilometru pătrat" din teritoriul ţării.

"Astăzi am semnat un acord de încetare a focului", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă cu secretarul de Stat american Condoleezza Rice, la Tbilisi.

"După semnarea acestui acord, toate forţele ruse şi trupele paramilitare care au intrat (în Georgia) trebuie să plece imediat" a declarat Rice.

Saakaşvili a afirmat că nu va renunţat la Abhazia şi Osetia de Sud, cele două republici separatiste georgiene care cer recunoaştere internaţională după o ofensivă militară fără succes a Tbilisi în Osetia.

"Nu există decât o singură suveranitate în Georgia, Abhazia şi Osetia de Sud (...). Numai Guvernul (georgian) poate tolera prezenţa forţelor pe teritoriul său", a adăugat el, acuzând Rusia că ocupă în continuare o "parte semnificativă" a ţării sale.

Statele Unite consideră necesară trimiterea unei forţe internaţionale de menţinere a păcii "imparţială" în Georgia, a declarat Rice.

"Avem nevoie de observatori internaţionali", apoi "de o forţă internaţională de menţinere a păcii mai robustă şi mai imparţială", a declarat ea la încheierea unei întrevederi cu preşedintele Mihail Saakaşvili.

"Poziţia Statelor Unite este că vor fi necesare forţe internaţionale de menţinere a păcii, care să fie neutre în acest conflict", a reiterat Rice, în timp ce Rusia încearcă să inducă ideea că separatiştii oseţi şi abhazi acceptă doar forţele ruse.

Un convoi de zece blindate ruse a avansat vineri în teritoriul georgian plecând din oraşul strategic Gori şi s-a oprit la 40 de kilometri de Tbilisi, a constatat un jurnalist AFP.

Preşedintele georgian a "semat acordul" după ce "a primit clarificări" în privinţa planului de pace, a declarat Rice, precizând că a obţinut aceste clarificări joi, de la preşedintele francez Nicolas Sarkozy, negociatorul planului de pace.

 

Rusia ameninţă că va reacţiona din nou

De cealaltă parte, preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat ieri că Rusia va reacţiona din nou, în mod similar acţiunilor sale din Georgia, dacă cetăţenii sau forţele sale vor fi ţinta unor atacuri.

"Dacă cineva continuă să ne atace cetăţenii, forţele noastre de menţinere a păcii, vom răspunde bineînţeles exact în acelaşi mod în care am făcut-o deja. Nu ar trebui să existe îndoieli în acest sens", a precizat preşedintele rus, în cadrul unei conferinţe de presă cu cancelarul german Angela Merkel, la Soci, sud-vestul Rusiei.

Merkel a criticat acţiunile Rusiei împotriva Georgiei, considerând incursiunea trupelor ruse în Osetia de Sud drept disproporţională.

"Unele dintre acţiunile Rusiei nu au fost proporţionale", a declarat cancelarul german.

"Trupele ruse ar trebui să se retragă din regiunile centrale ale Georgiei", a adăugat Merkel, precizând că o soluţie la acest conflict trebuie să respecte integritatea teritorială a Georgiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Saakaşvili nu va ceda nici un "kilometru pătrat" din teritoriul Georgiei.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saakaşvili nu va ceda nici un "kilometru pătrat" din teritoriul Georgiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un nou Reich? trimis de
(18 aug 2008, 08:19:50
Avem un nou Reich, ceva mai modern dar cu doi comandanti supremi, Putin si Medvedev. Lasand gluma la o parte, cam tot aceeasi strategie a fost adoptata si la anexarile dinainte de al doilea razboi mondial de Germania nazista!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei