Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patriarhia propune ca Adormirea Maicii Domnului să fie sărbătoare legală

Patriarhia Română a propus ca ziua Adormirii Maicii Domnului să fie recunoscută ca sărbătoare legală, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române adresând Parlamentului României o solicitare în acest sens, a anunţat, ieri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Techirghiol.

În cuvântul adresat credincioşilor prezenţi la Sf. Liturghie de la mănăstirea cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a precizat că Patriarhia Română a propus ca ziua Adormirii Maicii Domnului (15 august) să fie recunoscută ca sărbătoare legală, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române adresând Parlamentului României o solicitare în acest sens, se arată într-un comunicat de presă Patriarhiei Române, dat publicităţii ieri.

"Noi am cerut ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie recunoscută ca sărbătoare anuală legală, aşa cum au făcut deja unele ţări din Uniunea Europeană", a afirmat Părintele Patriarh, oferind în acest sens exemplul Franţei.

Ieri, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a mulţumit clerului şi credincioşilor de la biserici şi mănăstiri care, în fiecare zi din această perioadă a postului, au citit Paraclisul Maicii Domnului cu gândul la suferinţa semenilor greu încercaţi de revărsarea nemiloasă a apelor, oferindu-le, prin rugăciune şi faptă bună, ajutor spiritual şi material, după putinţă.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, care a împlinit venerabila vârstă de 94 de ani.

 

Şi Băsescu vrea liber de 15 august

Şi preşedintele Traian Băsescu a cerut ca ziua sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului să fie declarată sărbătoare legală. El a trimis, în acest sens, Parlamentului o cerere de reexaminare a unei legi care prevede ca prima şi a doua zi de Rusalii să fie declarate sărbători legale şi, prin urmare, să fie nelucrătoare.

Este vorba despre o iniţiativă legislativă de modificare a Legii 53/2003 privind Codul Muncii. Solicitarea şefului statului a fost respinsă de Senat în 4 iunie, iar în prezent se află la Camera Deputaţilor, care este forul legislativ decizional în privinţa acestui act normativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhia propune ca Adormirea Maicii Domnului să fie sărbătoare legală.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhia propune ca Adormirea Maicii Domnului să fie sărbătoare legală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei