Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2008 - Anul XIII, nr. 191 (3872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PD-L cere demisia deputatului Adrian Năstase

Vicepreşedintele PD-L Cezar Preda a declarat, ieri, că democrat-liberalii îi cer lui Adrian Năstase să demisioneze din Parlament, pentru ca acesta să poată veni în faţa justiţiei ca orice cetăţean, menţionând că Năstase nu are un dosar politic, aşa cum susţine acesta.

"PD-L cere demisia deputatului Adrian Năstase pentru ca cetăţeanul Adrian Năstase să se prezinte în faţa justiţiei aşa cum se prezintă fiecare cetăţean român. Refuzul deputatului Adrian Năstase de a demisiona şi a veni în faţa justiţiei este în accepţiunea PDL o recunoaştere clară a vinovăţiei din dosarul instrumentat de procuratură", a susţinut Cezar Preda.

Liderul PD-L a afirmat că Adrian Năstase nu are dosar politic şi că social-democratul a pierdut alegerile din 2004 "pentru că imaginea sa publică se confunda cu imaginea celui mai corupt politician din România".

"Demnitatea unui politician român o vedeţi la Adrian Năstase. Spre deosebire de Miron Mitrea, spre deosebire de Traian Băsescu, când a fost cazul, acest om, în laşitatea domniei sale, refuză să se ducă în faţa justiţiei pentru că în faţa justiţiei nu poţi răspunde pe blog. În faţa justiţiei trebuie să vorbeşti personal, să te aperi. Îl invităm pe Adrian Năstase să răspundă în faţa justiţiei direct şi personal", a precizat Preda.

El a mai spus, referitor la refuzul lui Năstase de a demisiona, că sunt oameni de aşa natură construiţi pentru care demisia nu există, din laşitate.

Liderul democrat-liberal a ţinut să facă referiri şi la comportamentului liderului PSD Mircea Geoană, care, în opinia sa, "una fumează şi alta vorbeşte". "A ieşit cu o emfază de la Cotroceni, clamând dorinţa domniei sale şi a partidului de a face ceva pentru România. Dar mă gândesc că mai bine nu-l bag în seamă decât să spun cine este Mircea Geoană. Este un om tributar acestui sistem şi intereselor pe care le are Adrian Năstase în interiorul PSD şi în afara lui", a afirmat Preda.

Întrebat dacă PDL va propune în sesiunea din toamnă reluarea votului la cererea de începere a urmării penale în cazul lui Adrian Năstase, Cezar Preda a spus: "Ieri (miercuri - n.r.), juriştii noştri căutau să vadă dacă există elemente legale şi constituţionale de a cere reluarea acestei proceduri. Nu am identificat până acum şi nu avem o soluţie până acum. PD-L doreşte să fie trimişi în judecată şi să înceapă urmărirea penală. Am face orice se poate, legal, ca să ajungem la acest deznodământ".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L cere demisia deputatului Adrian Năstase.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD-L cere demisia deputatului Adrian Năstase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei