Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2008 - Anul XIII, nr. 191 (3872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mitrea şi Năstase, sfătuiţi de Geoană să se mai gândească

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a sfătuit pe Adrian Năstase şi Miron Mitrea să se mai gândească şi să ia cea mai bună decizie în cazul dosarelor DNA, în funcţie de "interesul lor politic", apreciind că acestea sunt "eminamente politice", scoase din "frigiderul" de la Cotroceni.

Liderul PSD apreciază că dosarele în care Adrian Năstase şi Miron Mitrea sunt cercetaţi de DNA au primit un "vot politic", fiind vorba de un răspuns la nişte dosare "manipulate politic".

"Votul de miercuri a fost excesiv de politizat şi personalizat", a spus Geoană.

Liderul social-democrat a apreciat că Năstase şi Mitrea vor lua cea mai bună decizie pentru propriul interes, dar şi pentru cel al PSD.

"Sunt oameni suficient de experimentaţi, maturi şi vaccinaţi pentru a lua o decizie în funcţie de interesul şi de modul în care văd această situaţie. Le recomand să se gândească la interesul lor politic şi la interesul general al partidului. Nu pot să nu plec de la fond. Sunt dosare politice, manipulate politic şi toată frenezia din jurul lor are o puternică încărcătură politică", a afirmat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a declarat că, din câte îl cunoaşte, Miron Mitrea îşi va da demisia din Camera Deputaţilor, la începutul sesiunii parlamentare, afirmând că, dacă se va înscrie în cursa electorală pentru un nou mandat, va câştiga alegerile.

"Din câte îl cunosc pe Miron Mitrea, şi nu l-a recomandat nimeni din partea partidului, eu cred că se va ţine de cuvânt şi-şi va da demisia la începutul sesiunii parlamentare din Parlament şi din funcţia de vicepreşedinte al CD. Asta nu înseamnă că nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar în toamnă şi în mod cert va câştiga", a afirmat Geoană.

El este convins că "subiectul" dosarelor DNA va fi unul de interes atât pentru cei doi foşti demnitari, cât şi pentru opinia publică.

"Va continua să fie un subiect de interes pe agenda publică şi un subiect pentru colegii noştri Adrian Năstase şi Miron Mitrea, care au poziţii şi poziţionări diferite faţă de acest subiect", a mai spus Geoană.

 

Spune că dosarele au fost scoase special înainte de alegeri

Preşedintele PSD apreciază că dosarele lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea apar în campania electorală, ceea ce ridică un semn de întrebare.

"De ce apar tot timpul aceste subiecte în campanie? Eu cred că toată lumea a început să simtă că este o mare doză de vodevil politic în jurul acestor dosare. Patru ani de zile aceeaşi poveste, aceeaşi supă reîncălzită. Faptul că este ţinută în frigiderul de la DNA şi în frigiderul de la Cotroceni şi este reîncălzită supa înainte de campanie, pentru mine este un mare semn de întrebare", a spus Geoană.

El recunoaşte că Parlamentul ar fi trebuit să se întâlnească "mai devreme" pentru a dezbate subiectul dosarelor DNA, care se "târâie" de două luni.

"Cum naiba timp de trei ani şi jumătate nu s-a întâmplat nimic şi brusc când vin alegerile electorale în România, după patru ani de zile, acesta este subiectul colosal al României. Ce i-a împiedicat să facă acest lucru în 2005 şi 2006. Poate că şi Parlamentul trebuia să se întrunească mai devreme să nu tot târâim subiectul ăsta timp de două luni", a mai spus Geoană.

Liderul social-democrat consideră că votul de miercuri din Camera Deputaţilor a fost unul politizat, întrucât s-a dat o "miză colosală" dosarelor făcute de procurorii anticorupţie.

"A căpătat o miză politică colosală şi intern, şi externă şi ca atare răspunsul a fost foarte politic. Şi faptul că au votat mulţi parlamentari care nu sunt neapărat PSD, din numerele pe care le-am văzut ieri, au fost şi deputaţi de la alte partide. Eu nu am văzut dosarele şi nu mă pot pronunţa", a declarat Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitrea şi Năstase, sfătuiţi de Geoană să se mai gândească.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitrea şi Năstase, sfătuiţi de Geoană să se mai gândească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei